Tek.no

Nyhet

Full priskrig på tampen av 2010

8 Okt 2010 15:26Først publisert 8 Okt 2010 14:32
annonse

For omlag to uker siden lanserte operatøren One Call et abonnementet de kalte Gavepakka, som skulle inneholde fri bruk ut året for den nette sum av 199 kroner. Noen dager senere kom Tele2 med sitt tilbud.

Den svenske operatøren som reklamerer med det sorte fåret Frank, hadde i praksis barbert prisen med 10 kroner, og latt tilbudet ellers være likt. Så likt er det at også abonnementet man blir overført til ved nyttår er temmelig likt hos begge operatørene.

Muggen markedssjef

Hos One Call heter dette Folkepakka, og her skal man for 199 kroner få en hel haug både taletid og tekstmeldinger i måneden. Hos Tele2 heter abonnementet Fastpris. Fastprisen er den samme, og innholdet skiller det heller ikke mye på.

Overfor mobilen.no virket One Calls markedssjef, Thomas Sandaker, relativt muggen over Tele2s prisstunt. - Mildt sagt et håpløst plagiat fra en desperat aktør, var Sandakers reaksjon.

annonse

I dag spørs det om humøret har blitt noe bedre i One Calls leir. Telia-eide Chess har nemlig lansert abonnementet Sjakk Matt. Som vi kanskje forventer er innholdet det samme, nemlig fri bruk ut året.

Priskrigen fortsetter i desember

Samtlige aktører har unntak for utland og spesialnummer, men Chess skiller seg ut ved å ha barbert prisen med ytterligere 90 kroner. 99 hardt ervervede grunker er det man nå må ut med for å snakke med hvem man vil, så mye man vil i årets siste tre måneder.

Også hos Chess blir man i januar overført til et abonnement som koster 199 kroner i måneden og inkluderer en haug tale-, sms- og datatrafikk.

Overfor mobilen.no fortalte Sandaker at Tele2s tilbud ville virke «ganske stusselig» sammenliknet med det One Call vil lansere i desember.

annonse

Dermed er vi spente på to ting. Hvilken aktør blir den neste som kaster seg inn i konkurransen om årets tre siste måneder, og hva slags håndgemeng er det One Call vil starte i desember?

Oppdatert:
Og nå tikket akkurat en pressemelding fra Tele2 inn, med overskriften "Game set match fra Tele2". Her forteller de at deres tilbud nå koster 89 kroner, og dermed er altså svenskene med det sorte fåret ti kroner billigere enn svenskeide Chess.

Oppdatert 2:
Nå har Chess skrudd ned prisen igjen, slik at de også tar 89 kroner for årets siste måneder. Vi avventer neste trekk.

(Kilder: mobilen.no, chess.no, tele2.no, onecall.no)

Les også
Trikser med lagerstatusen
Les også
Her er Norges billigste operatører
Les også
Bruker du internett på din smarttelefon?
Les også
Operatørlås og bindingstid
Les også
Netcom vil kverke fasttelefonen
Les også
Mobile bredbåndsrutere
annonse

Les også