Tek.no

Nyhet

Lynraskt prissøk

29 Jan 2011 06:18Først publisert 19 Nov 2009 06:00
annonse

Stadig flere benytter seg av muligheten til å handle elektroniske produkter via internett. Fra en godstol foran peisen kan du med få tastetrykk bestille alt fra en stor ny flatskjerm til ny mobil via noen få tastetrykk. Varene blir levert til nærmeste postkontor eller hjem på døren med bud. For å få en rask oversikt over hvem som tilbyr produktet til gunstigst pris, kan du benytte vårt nye Prissøk.
- Vi har sett at prissøket på Teknofil.no er en veldig populær tjeneste. Med et enkelt søk på produktnavn får du oversikt over hvilke butikker som selger varen og hvem som er billigst av de over 40 nettbutikkene som er indeksert, forklarer Amund Espelien, utviklingsdirektør i Mediehuset Digital.
Mye raskere
Vi har utviklet vår prissøketjeneste mye det siste halvåret, men målet med den nye versjonen av tjenesten er blant annet å få ned søketiden på søkene. Tester av det nye oppsettet mot den eksisterende viser at den nye versjonen i snitt er ti ganger raskere enn den gamle.
- De siste ukene har vi bygget opp prissøket helt på nytt med helt ny kodestruktur. Dette gjør det nye søket mer robust og svært mye raskere enn det gamle, forteller Espelien.


Nøkkelord
Det hender jo at du ikke alltid husker eksakt hva produktet du ønsker å søke etter heter, og her har vårt prissøk også blitt forbedret. Når du legger inn søkeord og gjennomfører et søk vil du få opp en boks på høyre side som foreslår nøkkelord. Med hjelp av disse forslagene vil du kanskje finne produktet du i utgangspunktet var på jakt etter.
- Følg med på "Nøkkelord"-forslagene til høyre på resultatsiden. Disse kan være til hjelp for å filtrere søkeresultatet. Søker du på "ipod nano" vil de ulike lagringsstørrelsene vises som valg i nøkkelordlisten, sier Espelien
Ønsker tilbakemeldinger
Selv om vi har jobbet med på å forbedre vårt prissøk over en lengre periode, ønsker vi stadig tilbakemeldinger på eventuelle feil eller forslag til endringer. Ved å benytte deg av kommentarfeltet nedenfor artikkelen kan du legge inn dine forslag eller poengtere eventuelle problemer.
- Vi kommer til å jobbe aktivt med å forbedre Prissøk og har fått flere gode tilbakemeldinger om hva som ønskes. Fraktkostnader og egen mobilversjon av prissøket er de mest aktuelle forbedringene. Gi oss din mening om hva du mener er viktigste forbedring i kommentarfeltet nedenfor, avslutter Espelien.

annonse

Les også