Til hovedinnhold

Nå blir det lettere å høre på favorittmusikken din mens du spiller med venner

Spotify og Discord inngår samarbeid.

Vadym Drobot/Colourbox

Musikkstrømmetjenesten Spotify har inngått et samarbeid med Discord, den populære applikasjonen som blant annet brukes til kommunikasjon i dataspill.

Hensikten er å kombinere musikk med spilling på en bedre måte. Det hele fungerer ved at styringen av musikken tas inn i spillchatten i Discord og gjør det mulig å enkelt dele og lytte til samme musikk med andre spillere, samtidig som man kommuniserer med hverandre.

– Naturlig steg

Spotify/Discord

Alle brukere skal kunne vise fram og dele sine favorittlåter med venner i Discord, opplyses det i pressemeldingen, og de som har koblet seg opp mottar en «tag» som viser hva de hører på.

Ifølge Spotify er det nye samarbeidet et logisk valg med tanke på hvor vanlig det er å spille spill mens man lytter til musikk.

– Dette er det neste naturlige steget for å trekke fram viktigheten av musikk som en integrert del av spillopplevelsen. Fra og med i dag kan Spotify Premium- og Discord-brukere høre på musikk sammen som en gruppe eller vise andre hva de hører på mens de spiller favorittspillene sine, sier Mikael Ericsson, produktsjef for Platform & Partner Experience hos Spotify i pressemeldingen.

Den nye funksjonen finner man ved å gå inn på «settings» og videre inn på «connections» i Discord-appen, og man må for ordens skyld være Premium-bruker av Spotify for å bruke funksjonen. Den kan brukes nå i alle markeder der Spotify og Discord er tilgjengelig, som altså inkluderer Norge.

Spotify soper inn abonnenter for tiden »

annonse