Til hovedinnhold

Snapchat lover app-endringer etter massiv klagestorm

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Den svært populære mobilappen Snapchat gjennomgikk nylig en større endring, og det var brukere mildt sagt ikke fornøyd med. En svær underskriftskampanje ble startet for å protestere mot endringene, men det virket ikke som den hadde så mye effekt etter at Snap-sjefen Evan Spiegel avviste klagene under en teknologikonferanse.

Nå har imidlertid et mer offisielt svar kommet fra selskapet, hvor de viser lit mer forståelse for de mange reaksjonene som har kommet på den kontroversielle oppdateringen.

– Vi hører dere og setter pris på at dere tok dere tid til å fortelle oss hva dere synes. Vi har fullstendig forståelse for at nye Snapchat har føltes ukomfortabel for mange, skriver selskapet i svaret.

Mindre endringer på vei

Underskriftskampanjen har nå godt over 1,2 millioner signaturer.
Skjermdump

En reversering eller fjerning av oppdateringen, som er det underskriftskampanjen tar til orde for, sier svaret imidlertid ingenting om, så brukere må nok leve med den nye versjonen. Likevel varsler selskapet noen endringer i tiden fremover.

Ifølge Snapchat skal det rulles ut nye faner i Friends- og Discover-delene av appen som skal gjøre det enklere å finne de Stories-klippene du ønsker.

Oppdateringen vil gjøre det mulig å sortere «Stories», «Group Chats» og «Subscriptions», som Snapchat håper vil gjøre det mulig å skreddersy opplevelsen på en bedre måte.

Snapchat skriver videre at dette bare er begynnelsen, og at de vil lytte til brukere for å finne nye måter å forbedre tjenesten på. Om dette er nok til å stilne protestene er nok heller tvilsomt. I skrivende stund har underskriftskampanjen for fjerning av den nye oppdateringen over 1,2 millioner signaturer, opp fra 770 000 for bare en drøy uke siden, og tallet øker fremdeles i raskt tempo.

Den nye oppdateringen prøver blant annet å separere innhold mellom venner og media totalt, hvor vennesiden av appen nå viser både private snaps, meldinger og venners «My Story»-klipp. Fanen som tidligere viste My Story-klippene til både venner og andre du fulgte, er blitt et samlepunkt for både medier, kjendiser og nettsider, uansett om du har fulgt dem eller ei.

Snapchat-sjefen tror det hele bare er et spørsmål om tilvenning »

annonse