Til hovedinnhold

Ansatte privatetterforsker for å finne juksemakere i onlinespill

Ole Henrik Johansen

Fortnite's Battle Royal har rukket å bli et ekstremt populært onlinespill siden lanseringen i september i fjor. Spillskaperne i Epic Games har imidlertid slitt med juksemakere som har forsuret spillet for andre spillere, som prøver å vinne heder og ære på lovlig vis.

Problemet har vært såpass stort at selskapet har utestengt svært mange fra spillet, samt gått rettens vei mot juksemakere for brudd på opphavsretten.

Men, noen juksemakere var vanskeligere å finne enn andre. Såpass vanskelige at Epic Games så seg nødt til å leie inn en privatetterforsker, melder TorrentFreak.

Viste seg å være mindreårige

I jakten på juksemakere måtte Epic Games trå varsomt, siden de ikke kjente alderen på de som brøt spillets regler. Som et utgangspunkt ble derfor brukerne behandlet som mindreårige, noe som skulle vise seg å være lurt.

Fortnite's Battle Royal har fort blitt svært populært – og da kommer også juksemakerne.
Skjermdump/Epic Games

I den ene saken i North Carolina ble Klatt Investigations engasjert for å finne juksemakeren, kjent som B.B, som viste seg å bare være en mindreårig.

Med denne nye kunnskapen ba selskapet retten om å holde tilbake på rettspapirer som kunne avsløre informasjon om den mindreårige – som personens fulle navn.

Ikke første gang

Selskapet skal også ved en tidligere anledning brukt en privatetterforsker for å finne personer som jukset i spillet.

Her viste det seg å være en 14 år gammel spiller som stod bak jukset, men moren til vedkomne sendte et brev til selskapet. Hun mente nemlig at selskapet gikk etter feil personer.

I brevet sier moren at selskapet heller burde konsentrere seg om å ta nettsidene som tilbyr disse juksekodene, i stedet for å saksøke de som bruker kodene som de får fra disse aktørene.

Fortnite's Battle Royal var forøvrig bare ment som ett spillmodus til det egentlige spillet Fortnite, som skal komme en gang i 2018. Battle Royal-modusen ble først sluppet til de som hadde forhåndsbestilt spillet, men senere sluppet som en egen tittel i september 2017.

EA er en av de største aktørene i spillverden
De har høste massiv kritikk for måten de har åpnet for kjøp av helter i det nyeste Star Wars-spillet »

(Kilde: TorrentFreak)

annonse