Til hovedinnhold

Endelig har Samsung bekreftet at de skal slippe en «brettbar» mobil

Den spesielle mobilen kan bli sluppet ganske snart.

Lenovo/YouTube

Ordet «brettmobil» er allerede et innarbeidet uttrykk, men snart kan det se ut til at begrepet får en ny betydning. Samsung skal nemlig lansere en mobiltelefon med en bøyelig skjerm som kan «brettes» sammen. Det melder nyhetsbyrået AP.

Det har gått rykter om Samsungs bøyelige mobiltelefon siden i fjor, og nå har elektronikkgiganten endelig bekreftet planene offisielt. Det skjedde under et pressearrangement nylig.

– Som leder for avdelingen kan jeg si at målet vårt er neste år. Når vi kan overkomme noen problemer kommer vi til å lansere produktet, uttalte sjefen for Samsungs mobilavdeling Koh Dong-jin til journalister.

Har allerede laget tidlige prototyper

Dette er en av prototypene på bøyelige skjermer som Samsung tidligere har demonstrert.
Samsung

Dermed ser det altså ut til at den spesielle mobilen kommer i løpet av 2018, som i beste fall kan bety ganske snart, men det nøyaktige tidspunktet kan man bare spekulere i. Det er også uvisst akkurat hvilke problemer det er Koh sikter til.

Han delte heller ingen flere tekniske detaljer om mobilen, men kilder har opptil flere ganger tidligere lekket opplysninger om konseptet.

I mars i år opplyste kilder at Samsung var i ferd med å produsere et stort antall prototyper allerede i år i den hensikt å finne frem til den optimale, kvalitetsmessige løsningen.

Kan få konkurranse

Akkurat hva slags form mobilene skal ta gjenstår å se. Samsung har tidligere vist frem en prototype som kan legges sammen som en bok og som har skjermen på innsiden. I januar i år kom det imidlertid rykter om at Samsung i stedet vil plassere skjermen på utsiden slik at man ikke trenger å åpne opp enheten når man skal bruke mobilen.

Ellers har kinesiske Lenovo demonstrert prototyper på nettbrett som kan brettes sammen til en mobil og en mobil du kan folde rundt håndleddet, og ikke minst har LG kommet langt med OLED-skjermer som kan «rulles» sammen. Det er med andre ord allerede konkurranse i det nye produktsegmentet, og det gjenstår å se hvem som blir først ute.

Samsung er ennå overlegent størst på mobilmarkedet: Men Huawei tar innpå »

annonse