Til hovedinnhold

Apple vil du skal abonnere på appene dine

Tjener for lite på å la deg kjøpe appen én gang.

Business Insider kan denne uken avsløre at Apple i over et år har arbeidet med å få på plass en helt ny måte å tjene penger på gjennom sin App Store. Selskapet tjener i dag store summer på å ta 30 prosent av alle inntektene fra app-salget som skjer gjennom den lukkede app-butikken til iPhone, iPad og MacOS, men ønsker nå at utviklere i større grad tilbyr apper som en abonnementstjeneste.

Det betyr at du i fremtiden må basere deg på å betale en månedlig sum for å benytte populære apper og tjenester fra App Store, fremfor å kjøpe én gang og eie den «for alltid» som i dag.

Frykter for inntjeningen

Antallet salg av betalte apper går nedover, noe som skal være grunnen til at Apple ønsker en abonnementsmodell.

Grunnen til at Apple jobber med å dreie appsalget fra engangskjøp til abonnementsbasert er at salget av apper har flatet ut og nå i ferd med å falle.

Ifølge Apple-uttalelser Business Insider har fått tilgang til står betalte apper nå bare for omtrent 15 prosent av alle nye nedlastinger fra App Store. Resten er gratisapper. Det er grunn til å tro at markedet for apper begynner å bli mettet, altså at mange med en Apple-enhet allerede har fått på plass appene de føler er nødvendig å ha tilgang på.

Vil fortsatt ta 30 prosent av inntektene

Med en abonnementsmodell ønsker Apple å stanse inntektsfallet og få en mer stabil inntjening enn i dag. De har uttalt at de fortsatt vil ta 30 prosent av utviklernes abonnementsinntekter, men foreslår en løsning hvor denne avgiften synker til 15 prosent dersom kunden fortsatt er med etter et år.

I følge Apple-sjef Tim Cook har inntjeningen deres fra abonnementsbaserte apper og tjenester, inkludert Apple Music, allerede økt med 60 prosent det siste året.

Business Insider skriver at avsløringene tyder på at Apple er i ferd med å bygge opp en av verdens største abonnementsbaserte inntjeningsmodeller, noe som er helt kritisk for selskapet nå som økningene i iPhone-salget er avtakende.

Er du klar for å leie tilgang til appene dine?

Ny Mac til studiene?
Dette er forskjellene på de tre MacBookene »

(Kilde: Business Insider via BGR)

Les også
Nå tjener Apple enda mer når du handler av dem
Les også
Fremtidens iPhone kan åpnes ved å legge fingeren på skjermen
Les også
Slik bruker du Apple Pay i butikken
Les også
Apple Pay lansert i Norge
Les også
Alt du bør vite om iOS 12
Les også
Apple vil ikke ha noe av Steam-strømming på iOS-plattformen
annonse