Til hovedinnhold

Her bøyer Samsung toppmodellene sine

Men knekker de like lett som iPhone 6 Plus?

For et halvt år siden, rett etter lanseringen av iPhone 6 Plus, inntraff fenomenet vi senere har omtalt som «bendgate». Begrepet oppstod som et resultat av at mange brukere meldte om at den nye telefonen bøyde seg svært lett. Dette skapte mye uønsket oppmerksomhet for Apple, noe Samsung ifølge Engadget ser ut til å ha merket seg.

At telefonforsikringsselskapet SquareTrade for en uke siden viste hvor lett Galaxy S6 faktisk bøyer seg hjalp vel ikke akkurat på saken.

I en såkalt trepunktstest legger Square Trade nesten 50 knusende kilo på ett punkt på Galaxy S6 Edge-modellen. Telefonen knakk naturligvis, men fungerte helt frem til vekten nådde 67 kilo. For ordens skyld bør det nevnes at de også testet iPhone 6 Plus i den samme testen, og at den også knakk ved 50 kilo.

Den store forskjellen er imidlertid at livets siste dråper rant ut av kretsene til iPhonen ved massive 80 kilo, altså hele 13 kilo mer enn Galaxy S6 Edge. Du kan se SquareTrades telefontortur her:

Ber SquareTrade gjøre testen om igjen

Slik så Galaxy S6 Edge ut etter en runde på pinebenken. Foto: Square Trade/Skjermdump fra YouTube

Samsung er naturlig nok langt fra fornøyde med dette resultatet, og ber rett og slett forsikringsselskapet gjenta hele testen. Samtidig har de også laget en egen video med en "offisiell" stresstest av både Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge og lastet den opp på YouTube. Her beholder begge telefonene naturlig nok formen, men de blir da også påført «bare» 36 kilo. Hovedargumentet til Samsung mot SquareTrades test er at de bare tester på forsiden av telefonen og ikke baksiden også.

Derfor ber de selskapet gjøre testen om igjen, ettersom de mener dette ville forbedret resultatet. Her kan du se Samsungs video:

Med S6 Egde vil Samsung ta opp kampen med iPhone.
Nå lager koreanerne også en skikkelig iPad-killer »

(Kilde: Engadget, YouTube)

annonse