Tek.no

Nyhet

Se den første naturserien som er filmet i 4K

Helt ny TV-kanal i Norge viser «Life Story».

BBC Worldwide
20 Apr 2015 12:01

Forrige uke dukket det opp en helt ny TV-kanal hos norske tilbydere, kalt BBC Earth. Som kunde hos Canal Digital, Get, Altibox eller Riks TV skal du ha fått tilgang til denne kanalen.

En av seriene som begynte på BBC Earth i helgen heter Life Story. Det er en splitter ny naturdokumentar med 88 år gamle Sir David Attenborough som programleder.

Første naturserie i 4K

Foto: BBC Worldwide

Life Story skal være den første fullverdige naturserien som er filmet i 4K - altså fire ganger så høy oppløsning som med vanlig HD.

Du får riktignok ikke nytte av den høye oppløsningen på denne naturserien riktig ennå, ettersom ingen TV-kanaler sender i 4K. Etter hvert kommer nok Life Story på 4K-blu-ray.

Attenborough har lang fartstid innen naturdokumentarer. Programlederen er også alene om å ha vunnet priser for TV-serier som er filmet i svart/hvitt, farge, HD og 3D, skriver BBC Worldwide i en pressemelding. Kanskje vanker det også en pris for 4K-serien Life Story?

Seks episoder

Den nye serien Life Story handler om seks av livets viktigste faser hos forskjellige dyr, fordelt på seks episoder. Episodene heter «De første stegene», «Oppvekst», «Hjem», «Makt», «Kurtisering» og «Oppdragelse».

Seriens første episode gikk forrige søndag, men går i reprise flere ganger denne uken. Nye episoder kommer søndager kl. 18.00.

En annen serie på BBC Earth det kanskje kan være verdt å sjekke ut, er Human Universe, med Professor Brian Cox som programleder.

Netflix skal også filme jordkloden i 4K
Kritikerroste «Planet Earth» får en oppfølger »

(Kilde: pressemelding)

annonse

Les også