Til hovedinnhold

Opera Mini-nettleseren for iOS har blitt helt ny

Ny design og bedre sparemodus for å kutte databruk og surfekostnader.

Opera

Norske Opera Software har lansert det de hevder er tidenes største oppdatering av nettleseren Opera Mini for iOS (iPhone og iPad).

Opera Mini 8 kan i likhet med tidligere versjoner komprimere nettsidene før de sendes til telefonen din, slik at du skal kunne spare opptil 90 prosent data. Dermed skal datapakken i mobilabonnementet ditt vare lenger, samtidig som du i mange tilfeller kan spare kostnader – spesielt om du surfer med mobilen i utlandet. Komprimeringen skjer ved at nettsidene sendes innom Operas servere først.

Mens denne typen komprimering tidligere var noe Opera var forholdsvis alene om, har også Google nå kommet med komprimering i sin Chrome-nettleser for iOS og Android.

Tilpasset iOS 7

Ifølge en pressemelding fra Opera har Opera Mini 8 fått et helt nytt utseende på menyene, tilpasset iOS 7. Du skal kunne velge mellom tre ulike måter å surfe på nettet på:

  • Opera Mini-modus: Komprimerer opptil 90 prosent. Beregnet på bruk for eksempel i områder hvor det er dårlig dekning og der man ønsker å spare tid og penger.
  • Opera Turbo-modus: Ikke like kraftig komprimering, men skal fungere bedre med alle nettsider. Dette er den modusen Opera mener er den beste for folk flest.
  • Ingen komprimering. Best kompatibilitet med nettsider, men du reduserer ikke datamengden.
Åpne faner vises stablet oppå hverandre, og du kan bruke fingerbevegelser for å sveipe vekk de du ikke trenger lenger. Foto: Opera

Disse ulike modusene skal du enkelt kunne veksle mellom, slik at du for eksempel surfer uten komprimering når du er på Wi-Fi, Opera Turbo når du er i Norge, og Opera Mini-modus når du er utenlands.

Velg mellom ulike temaer

Det nye designet i Opera Mini 8 er som nevnt tilpasset designretningslinjene i iOS 7. Men hvis du er misfornøyd med hvordan nettleseren ser ut, kan du endre «tema».

Opera Mini 8 har en startside som kalles «Speed Dial» for å gå raskt til favorittsidene dine. En «Discover»-funksjon gir deg innhold fra en rekke nyhetsnettsteder når du sveiper med fingeren fra venstre når du befinner deg i Speed Dial-modusen.

En ny funksjon viser alle åpne nettleserfaner stablet oppå hverandre, og du kan bruke fingerbevegelser for å lukke nettsider eller åpne dem. Det er også gjort forbedringer i hvordan søk fungerer. Nå er det ett kombinert søkefelt og adressefelt. En QR-leser er også innebygget. Opera Mini 8 kan lastes ned her »

Les også: Opera leverer nettleseren til Nokias Android-mobiler

annonse