Nyhet

Anonymous angriper statlige servere i Israel

Har tatt ned en rekke servere i sympati med palestinerne.

Det har gått en stund siden vi sist hørte om aktiviteter fra den anonyme hackergruppen Anonymous. Etter det massive DDoS-angrepet mot DNB i juli fikk flere norske redaksjoner e-poster hvor det ble hevdet at angrepet ble utført av en person med tilknytning til gruppen, men dette ble senere offisielt benektet av Anonymous Norge.

Nå kan det imidlertid se ut til at de virkelig har vært på ferde igjen, og det i forbindelse med den pågående og alvorlige konflikten mellom Israel og Hamas i Gaza. Som nettstedet The Verge melder kommer dette frem i en rekke Twitter-meldinger som bloggen Black Bag har samlet opp.

Angriper statlige servere

Meldingene, som fortsetter å dukke opp i skrivende stund, indikerer at Anonymous har rettet et ganske omfattende angrep mot flere viktige, statlige servere i Israel knyttet til en rekke forskjellige offentlige tjenester.

Gruppen legger på ingen måte skjul på sine intensjoner, og inviterer også andre «hacktivister» til å bli med på å kjempe mot den israelske staten, som det kommer frem i en av Twitter-meldingene. Motivet bak angrepene skal være sympati med palestinerne i konflikten.

En av sidene som Anonymous lyktes med å ta ned er nettsidene til Israels etterretningsbyrå Mossad, som ifølge hackergruppen var nede i hele syv dager. For øyeblikket er siden oppe igjen. I skrivende stund er imidlertid flere av de andre nettsidene gruppen oppgir som mål på Twitter fremdeles nede.

Mistenkt for tidligere angrep mot landet

Utover det at gruppen uttrykker sympati med den palestinske siden i den pågående konflikten har hackerne tilsynelatende ikke utdypet sitt politiske syn i saken, og det er også uvisst hvor lenge gruppen akter å fortsette angrepene.

Dette er for øvrig trolig ikke første gangen Anonymous angriper Israel. I fjor ble landet utsatt for et massivt nettangrep som gjorde at en viktig trafikkåre utenfor storbyen Haifa måtte stenges, og Anonymous ble da utpekt som mistenkt.

Israel er et hyppig mål for hackere: Nå har landet opprettet «hackeskoler» for å beskytte seg »

Les også
Hackergruppen Anonymous vil hevne terrorist-angrepet
annonse