Til hovedinnhold

Nå kommer mobilbetaling med fingeravtrykk

Men det er kanskje overraskende hvem som er først ute.

Shutterstock/Chesky

Huawei lanserer nå i samarbeid med den kinesiske betalingstjenesten Alipay, mobilbetaling med fingeravtrykksautentisering. Ingen passord, ingen BankID-brikke, i stedet holder du fingeren over skjermen, så er betalingen godkjent.

Når Huawei slipper sin neste toppmodell Mate 7 vil denne ha innebygde biometriske sikkerhetsløsninger som gjør at brukere av Alipay-appen kan betale på mobilen uten å bruke tid på å taste inn passord.

Les mer: Slik skal Huawei bli størst på mobil

Alipay-appen har i dag 100 millioner brukere, og Alibaba gjør stadig grep for å sikre ytterligere vekst. Blant annet får butikkjeder nå lov til å åpne egne butikker inne i appen, skriver The Next Web.

Venter at Apple åpner for eksterne løsninger

Fingeravtrykksinformasjonen vil lagres på telefonen i kryptert form, og kan bare brukes på telefonen.

Mange mobilprodusenter og analytikere har snakket om biometriske identifiseringsløsninger, men foreløpig har dette latt vente på seg. Det er imidlertid ventet at Apple vil åpne sin Touch ID-sensor for eksterne utviklere når selskapet slipper siste versjon av sitt operativsystem iOS8 den 9. september. Apple skuffet mange da de lanserte iPhone 5S med fingeravtrykksleser, samtidig som det eneste den kunne brukes til var å logge inn på telefonen. Å slippe til eksterne utviklere vil åpne helt nye bruksmuligheter også for Apples biometriteknologi.

Alibaba er Kinas største netthandleselskap, og er en gigant på nettreklame. I 2012 omsatte to av Alibabas portaler alene for mer enn Amazon og Ebay til sammen. Det er ventet at Alibaba vil verdsettes til 200 milliarder dollar når selskapet børsnoteres i disse dager, en børsnotering som ligger an til å bli den største på Wall Street noensinne, skriver E24.

Les mer: USA hacket Huawei

Kilder: The Next Web, Wikipedia, E24

annonse