Tek.no

Nyhet

Blackberry klar for nye utfordringer

Omstruktureringen er omsider over.

shutterstock.com
6 Aug 2014 06:13

Blackberry gikk på tidenes smell da deres engang så massive kundebase gikk over til smartmobiler med Android- eller iOS-operativsystemer. I fjor gav analytikerne selskapet ett år til å stable seg på bena før pengene tar slutt.

John Chen, kjent for sin store snuoperasjon av programvareprodusenten Sybase på slutten av 90-tallet, overtok roret for 8 måneder siden. Han har nå avsluttet nedbemanningen som startet tre år tidligere, og benyttet tiden som toppsjef til å fokusere på selskapets kjernevirksomhet, melder Reuters.

Revitalisert selskap

Chen har stabilisert Blackberry ved å inngå samarbeidsavtaler som effektiviserer verdikjeden og selge unna alt som ikke er er essensielt fremover, slik som selskapets betydelige mengde eiendommer. Nedbemanningen har også vært omfattende, ifølge Reuters. 17 500 ansatte i 2011 har blitt redusert til 7 000 i 2014.

—Gitt at det ikke forekommer noen uventede, negative markedssvingninger vil vi ansette et forsiktig antall folk innen produktutvikling, salg og kundestøtte, sier Chen i et internt skriv til de ansatte. Han takket også alle som har vært med selskapet gjennom prosessen.

Gjør det sterkt i fremvoksende markeder

BlackBerry Z3.Foto: Blackberry

Til tross for at Blackberry nærmest har forsvunnet fra markedet i vesten, ser de ut til å få fotfeste i andre deler av verden. BlackBerry Z3 var den første smartmobilen som ble unnfanget under Chens ledelse. Den selges til en pris tilsvarende i overkant av 1 000 norske kroner i India og Indonesia.

The Economic Times i India har intervjuet Chen. Han vil ikke oppgi noen tall, men kan fortelle at —Z3 har blitt ekstremt godt mottatt i begge markeder og vi fortsetter å se sterk etterspørsel etter enheten. Lageret ble nesten utsolgt i India i løpet av to uker etter lanseringen.

—India, et av BlackBerrys topp 10 markeder, er kritisk for selskapets revitalisering, da det gir vekstmuligheter for virksomheten og håndsettene våre, fortsetter han.

Les også: Her er BlackBerry fortsatt store

(Kilder: Reuters, The Economic Times)

Les også
BlackBerry-aksjen stuper etter at selskapet benekter Samsung-oppkjøp
Les også
BlackBerry har en smartklokke
Les også
Dette er de tre største Windows Phone-landene
Les også
Her er BlackBerry fortsatt store
Les også
Blir dette dødsstøtet for Blackberry?
annonse

Les også