Bose saksøker Beats

Hevder de har brukt deres teknologi for støyreduksjon.

Lydutstyrs-produsenten Bose saksøkte nylig Beats, kjent for sine fargerike hodetelefoner, for å ha forbrutt seg mot 22 av deres patenter innen støyreduksjonsteknologi. I rettsdokumentet trekkes det også frem 14 patenter under behandling, samt Boses utvikling av støyreduksjon helt tilbake til 1978.

I tillegg har Bose meldt Beats inn til den amerikanske, internasjonale handelskommisjonen for å stoppe salg og import av enkelte Beats-produkter, ifølge The Wall Street Journal. Søksmålet gjelder hodetelefoner i seriene «Studio» og «Studio Wireless.» Disse benytter en type adaptiv støyreduksjon som Bose mener tilhører dem.

Påvirker ikke Apples kjøp av Beats

Apple får en uventet og røff start som eiere av hodetelefonselskapet, men ifølge kilder The Wall Street Journal har snakket med skal det ikke ha noen betydning for overtakelsen i september.

Samtidig må selskapet belage seg på å eventuelt betale et større erstatningsbeløp. I rettsdokumentet nevnes det blant annet at

—Bose har lidd, og vil fortsette å lide, store tap på et foreløpig ubestemt beløp, inkludert tapt salg, profitt og potensielle salg Bose kunne gjort hvis det ikke hadde vært for Beats krenkelse av deres patent.

Apple ønsket kun strømmetjenesten

I slutten av mai kunne vi fortelle at Apple hadde kjøpt Beats for 3 milliarder amerikanske dollar. Beats har først og fremst drevet med lønnsom produksjon av hodetelefoner. Imidlertid har ikke Apple lagt skjul på at det er strømming av musikk de er mest opptatt av, skriver The Wall Street Journal.

Beats Music er en abonnementsbasert strømmetjeneste som ble lansert i januar i år. Det er spesielt interessant for Apple, som ser et skift i markedet fra nedlasting av musikk til strømming. I Nielsens rapport om underholdning for 2013 kom det frem at strømming av musikk i USA hadde økt med 32 prosent i forhold til fjoråret, mens antall nedlastinger var redusert med 6,3 prosent, meldte The Wall Street Journal tidligere i år.

Les også: Apple tapte rettssak om stemme-patent

(Kilder: BoseBeatsComplaint, wsj.com)

Les også
Med disse hodetelefonene følger surrounden bevegelsene dine
Les også
Apple må betale 160 millioner kroner for brudd på gamle patenter
Les også
Apple kjøper opp flere innholdsleverandører
Les også
Apple og IBM sammen i bedriftsmarkedet
Les også
Bekreftet: Apple kjøper Beats for 18 milliarder kroner
Les også
Apple og Google slutter patentfred
annonse