Nyhet

Telenor tester en helt ny mobilløsning – se den her

Slår sammen meldinger og tale.

Telenor jobber nå med å utvikle en ny mobilløsning som gjør det mulig å skrive inn en kort tekst- eller bildemelding som vises på skjermen samtidig som du prøver å ringe noen. Formatet er en hybrid mellom dagens tekstmeldinger og tradisjonelle talesamtaler, slik at du kan forberede mottakeren på hva du vil snakke om.

– Dette skal gjøre en vanlig telefonsamtale og sending av meldinger mer nyttig, mangfoldig og fargerikt. Samtidig ønsker vi å beholde vår kvalitet og at det på en enkel og brukervennlig måte skal være tilgjengelig for så mange kunder som mulig, forteller Anders Krokan, Telenors informasjonssjef, til Tek.no.

Tre konseptforslag

Ett av forslagene. Foto: Telenor

For å illustrere tenkt bruk av løsningen, en løsning som foreløpig bare er et konsept, har Telenor laget tre forslag som du ser bilder av i denne saken. Det første tenkte eksempelet er at sønnen din har mistet telefonen, og må si i fra ved å ringe deg fra en ukjent telefon. Sønnen kan da samtidig skriv inn en melding som sier i fra om hvem det er som egentlig ringer.

Et annet av forslagene. Foto: Telenor

I det andre eksempelet ser man for seg at mottakeren for eksempel sitter opptatt i et veldig viktig møte, et møte hvor mottakeren egentlig aldri ville tatt telefonen når den ringer. Om barnehagen da ringer for å si i fra at ungen er syk, kan de legge ved en melding som mottakeren vil se og da forstå at han eller henne kanskje må ta telefonen likevel. Fremfor å ta først prøve å ringe, potensielt bli avvist, så sende meldingen og til slutt vente på å bli ringt opp igjen er konseptet altså at hele prosessen kan gjøre i én smekk.

Det tredje eksempelet innebærer at det også kan være mulig å sende et bilde sammen med meldingen, som et bilde av den nye hårsveisen du vil diskutere med venninnen din (bildet øverst i denne saken).

Forbrede mottakeren

Telenors informasjonssjef Anders Krokan. Foto: InsideTelecom

Uansett hva du måtte ende opp med å bruke løsningen til, er poenget altså at du skal være i stand til å skrive en kort melding for å forberede mottakeren på hva du vil snakke om, før personen svarer.

I et informasjonssett Tek.no har fått oversendt skriver selskapet at de ser på utviklingen i dette feltet som stor og snart modent, og at de samarbeider med andre selskaper om teknologien.

– Vi vil at kundene involveres tidlig for å gi oss innspill. Vi ønsker å gjøre en rekke små og raske undersøkelser for å justere ideene steg for steg, sier Krokan.

Gjorde undersøkelse

Derfor ble disse tre eksemplene lagt ut på selskapets Facebook-side i helgen, og iløpet av et døgn hadde nesten 700 respondenter lagt igjen sine tanker om konseptet før undersøkelsen så ble stengt og bildene borte.

Deltakerne rangerte de tre eksemplene på en skala fra én til fem, der én var «ubrukelig» og fem var «dette kan jeg få bruk for». Tek.no har fått oversendt resultatene fra undersøkelsen, som viser at 50 til 65 prosent av respondentene svarte at de kunne tenke seg en slik løsning (valg 4 og 5). Dårligst ut kom hårsveis-eksempelet, som 13,5 prosent så på som ubrukelig.

På spørsmål om konkurrenten til Telenor, Netcom, jobber med en lignende løsning, forteller kommunikasjonsdirektør Torbjørn Giæver Eriksen at de ikke jobber med dette nå:

– Vi har ikke prioritert dette, våre folk på teknisk har oppmerksomheten på å bygge lynraskt mobilnett, sier Eriksen.

Hva tenker du, spennende konsept eller ikke? Del gjerne meningene dine i kommentarfeltet under.

Oslo Lufthavn skal få ekstremt mobilnett:
Millioner går med når Telenor bygger nytt nett på hovedflyplassen »

Les også
Telenor med lynraskt mobilnett i 200 kommuner før sommeren
annonse