Til hovedinnhold

Operasjon dagsverk-innsamlere tok betalt med kortleser på mobilen

iZettle-løsning ga vesentlig høyere omsetning en snittet for disse skoleelevene.

Izettle

Det er et svar alle som driver med innsamling får stadig oftere:

– Beklager, jeg har ikke kontanter.

Nordea har inngått avtale om distribusjon av den svenske betalingsløsningen Izettle, som lar butikker og privatpersoner ta betalt med kort via smarttelefonen.

Izettle-løsningen kommer med en chipkortleser og et pinkode-tastatur for sikker betaling. For å teste løsningen til innsamlingsbruk lot Nordea en gjeng skoleelever ta oppstilling utenfor selskapets kontor i Akersgata utstyrt med iZettle-kortleser og de obligatoriske Operasjon dagsverk-bollene.

Stuntet var ment å skape PR for Izettle-løsningen, og for å teste vanlige folks reaksjon. Det er kjent at betalingsviljen er lagt større når vi betaler med kort enn med kontanter. Ville det gi seg utslag for ungdommene også?

Godt mottatt

De 25 Ungdommene som brukte Izettle, samlet inn 10 239 kroner, 409 kroner per elev. I snitt samler elevene inn cirka 300 kroner per elev under Operasjon dagsverk.

Ifølge arrangementsleder Martin Gukild ble giverne positivt overrasket over at elevene tok kort, og flere bestemte seg for å kjøpe da de fikk muligheten til å betale med noe annet enn kontanter.

Leder for bankvirksomheten i Nordea. John Sætre, sier bedriften er stolt over å kunne bidra til bedre utdannelse for jenter i Etiopia og Malawi, samtidig som de bidrar til å gi folk bedre digitale tjenester i hverdagen.

Telenor og DNB er også klar med sin betalingsløsning, som snart også skal bli tilgjengelig hos enda flere banker: Nå er det mulig å betale med mobilen »

annonse