Tek.no

Nyhet

Asus krymper kraftig skjermkort

Nå kommer GeForce GTX 970 inn på mini ITX-formatet.

1 Des 2014 20:00

Asus har nå pakket den kraftige grafikkprosessoren Nvidia GeForce GTX 970 inn i en ekstra liten forpakning. Kortet er et såkalt minikort, og måler ikke mer enn 17 centimeter i lengden.

Dog skal du være oppmerksom på at kortet er litt høyere enn en del andre kort på markedet, og som du ser på bildene bygger det en del over braketten.

Kortet er beregnet brukt i en mini ITX-maskin, der det til tider kan være litt begrenset med plass til kort i normal lengde. Denne plattformen har blitt mer og mer populær med årene, noe som nok skyldes at det nå er mulig å få en ganske kraftig maskinvare inn på den vesle plassen som er tilgjengelig.

Lite, men overklokket

Selv om kortet er krympet rent fysisk i forhold til referansen har Asus likevel benyttet sjansen til å overklokke kortet. Frekvensen er satt til 1088 MHz som standard og 1228 MHz på boost.

Referansefrekvensene er på sin side på 1051 og 1178 MHz. Kortet har totalt fire gigabyte med minne, som kjøres på 7010 MHz, altså marginalt opp fra referansefrekvensen på 7000 MHz.

I tillegg til at kortet kommer overklokket som standard kan du selv klokke det videre. Det følger med en egen programvare for dette, samtidig som Asus vektlegger at det er brukt kvalitetskomponenter hele veien, for bedre overklokkingsegenskaper.

Av tilkoblinger finner vi både DVI-I og DVI-D, samt HDMI og DisplayPort.

Kjøleren benytter Asus' DirectCU-konsept, hvilket innebærer at kjølerørene er i direkte kontakt med grafikkprosessoren. Dette skal ifølge Asus gjøre at prosessoren kjøres på en 20 prosent lavere temperatur enn referansen, samtidig som støynivået reduseres.

Mye kraft i lite kort

GeForce GTX 970 er kort og godt en fantastisk grafikkprosessor, og vi ble dypt imponert da vi testet den i form av Gainward GeForce GTX 970 Phantom. Her får du mye mer for pengene enn med den forrige toppmodellen GeForce GTX 780 Ti.

Dette innebærer at du får særdeles mye kraft i denne vesle tassen. Grunnet størrelsen og en mindre tilgang til strøm kan den neppe overklokkes like langt som sine brødre i fullstørrelse, men det burde likevel være nok for de fleste.

Prismessig skal den vesle tassen ikke koste noe mer enn andre GeForce GTX 970-kort.

GeForce GTX 970 fikk 10 av 10 poeng, les hvorfor i testen vår »

Les også
Så mye bedre er dette skjermkortet enn ditt gamle
Les også
Asus har vannkjølt det råeste GeForce-skjermkortet
Les også
MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G Twin Frozr V: En lydløs kraftmaskin av et spillskjermkort
annonse

Les også