Nyhet

Dette halsbåndet bruker vibrasjoner til å fortelle deg hvor ting befinner seg i spill

Kreativt nytt Kickstarter-konsept på gang.

Det er godt kjent at finansieringsnettstedet Kickstarter er fødestedet for mange aparte konsepter man ikke har sett andre steder, og den seneste idéen må nok sies å tilhøre denne kategorien. Hva sier du til et halsbånd som skal assistere deg i spill?

Halsbåndet heter OmniWear Arc og benytter haptiske tilbakemeldinger, altså vibrasjoner, til å indikere hvor de ulike elementene befinner seg i spill. Idéen er å gjøre det lettere for spilleren å orientere seg i for eksempel skytespill, hvor det er mye å holde oversikt over.

Kobles til en mobiltelefon

Produktet inneholder åtte haptiske aktuatorer som altså vil danne en 360-graders ring rundt rundt nakken til brukeren og som formidler informasjon til spilleren ved å variere frekvensen og intensiteten til vibrasjonene.

Halsbåndet bruker kameraet på mobilen til å fange opp informasjon på spillskjermen.

Halsbåndet vil blant annet kunne informere deg om hvor fiender befinner seg ved å aktivere aktuatoren som samsvarer med fiendens posisjon på spillkartet, slik at du kan foreta de nødvendige handlingene deretter. Du kan også få informasjon om helse, posisjonen til lagkamerater og andre ting.

Enn så lenge er det naturlig nok ikke bygget inn støtte for OmniWear Arc i spill, så i stedet kobles produktet til en mobil via Bluetooth og en egen app. Meningen er å bruke kameraet på mobilen til å holde øye med spillskjermen, og kommunisere informasjonen videre til halsbåndet.

Håper på støtte i spill

Dette innebærer altså at du ikke trenger å installere noe som helst på PC-en. Produsenten håper imidlertid at spillutviklere etter hvert vil integrere støtte for enheten direkte inn i spillene. Hvorvidt det vil skje avhenger nok av hvor godt produktet blir mottatt, og det er uvisst hvor effektivt det hele fungerer.

Man må love bort minst 99 dollar for å sikre seg et eksemplar, og utsendelsene skal starte i september neste år. Hittil har prosjektet kun samlet inn 1000 dollar av et mål på 75 000 dollar, så det er et stykke igjen. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Kanskje kan OmniWear Arc kombineres med dette produktet: Disse hodetelefonene har bevegelsessensorer som skal hjelpe deg i spill »

Les også
Dette mobilutstyret lar deg bokstavelig talt sende et kyss
Les også
Smarte hodetelefoner har gjort braksuksess på Kickstarter
Les også
Dette er et flyvende selfie-kamera du kan putte i lommen
Les også
Med denne bærbare generatoren går du aldri tom for strøm på mobilen
Les også
Disse smarte skoene har innebygget skjerm og kan hjelpe deg å navigere
Les også
Dette geniale produktet har blitt en suksess på Kickstarter
Les også
Dette smarte beltet hjelper deg å spise mindre
Les også
Dette geværet skal kunne simulere et hav av ulike våpen i VR ved hjelp av risting
Les også
Denne lader mobilen din mens den svever i løse luften
annonse