Til hovedinnhold

Dette geværet skal kunne simulere et hav av ulike våpen i VR ved hjelp av risting

Se videoen av Striker VR.

StrikerVR/YouTube

Det har etter hvert begynt å komme mye ekstrautstyr til VR-brillene som skal bidra til å finslipe realismen når man trer inn i de virtuelle omgivelsene. Nå har det kommet et nytt stykke maskinvare for de skyteglade VR-fantastene. Det melder RoadtoVR.

Det nye produktet heter Arena Infinity og er et skytevåpen som sørger for å gi deg de riktige fysiske tilbakemeldingene når du fyrer av skuddsalver i VR-verdenen. Våpenet er utviklet av StrikerVR.

Simulerer mange typer skudd

Produktet har haptiske motorer på innsiden som er i stand til å simulere både enkeltskudd, korte salver og helautomatisk skyting. Ifølge RoadtoVR, som fikk se produktet på nært hold, skal våpenet være i stand til å sparke fra seg ganske godt.

StrikerVR

Som man kan se i demonstrasjonsvideoen er produktet også i stand til å simulere andre typer våpen, for eksempel en motorsag, som ofte er et yndet redskap i blant annet skrekkspill.

Skal få Rift- og Vive-støtte

StrikerVR jobber med å integrere støtte for sporingssystemene til Oculus Rift og HTC Vive, og har også hintet om at de planlegger en forbrukerversjon. I første omgang er våpenet imidlertid rettet mot VR-systemet utenfor hjemmet.

Ennå er produktet kun på prototypestadiet, og det er uvisst når vi eventuelt får se det i butikkhyllene, og til hvilken pris. Demonstrasjonsvideoen kan du se under, og se også produsentens hjemmeside for mer informasjon.

Nå har Xiaomi også lansert VR-briller: De byr på et lite knippe uvanlige egenskaper »

(Via The Verge)

annonse