Apple vil samle alle strømmetjenester du har på ett sted

Lanserte en ny app kalt "TV", som kommer til amerikanere snart.

Apple TV er en fantastisk liten dings. I motsetning til mange av Apples produkter er den forholdsvis billig, samtidig som den byr på massive mengder funksjonalitet, som alt fra spillkonsoll til shoppingassistent. Den lille klossen ble ikke glemt under kveldens Apple-lansering. Apple vil nemlig bruke den til store ting.

Til det har de lansert en app som kun heter TV.

Samler alt innhold på ett sted

En av nyhetene Apple var svært raskt innom: kjempehitten Minecraft blir tilgjengelig for Apple TV i løpet av året.

Det TV-appen på Apple TV, iPad og iPhone gjør er å organisere alt innholdet akkurat du har tilgang på. Det betyr at du selv logger inn på de ulike tjenestene du har gjennom appen, før den begynner å støvsuge seg gjennom tjenestene på jakt etter filmer og serier du er opptatt av eller alt har kommet halvveis i.

Velg og vrak uten å bry deg om tjeneste

Selv om du bruker en mengde apper på Apple TV-en din organiseres alt innholdet ett sted.

Du kan søke på tvers av alt innholdet du har tilgang på i denne løsningen, og dersom du har sett mye på en serie i én tjeneste, kan appen foreslå andre ting du kanskje vil se i en annen.

I praksis fungerer den altså som et nav som kobler sammen alle tjenestene du bruker. I USA er også mange av de store kabelleverandørene tilgjengelig som apper med strømming, og dermed er også live-TV inkludert i løsningen.

Titter du på en sportsbegivenhet kan appen raskt finne frem til andre kamper av samme type, og avhengig av hvilke tjenester du har tilgang på kan den vise hvilke av dem som er tilgjengelige for umiddelbar titting.

En forenklet innloggingsløsning gjør at amerikanere med kabelabonnement som har flere tjenester inkludert logger inn på alle sammen samtidig.

Usikker på hvilke apper som er gode?
Dette er Apple TV-appene du bør, og ikke bør, laste ned!

Bare i USA

Ulempen med appen er at den kun virker for det amerikanske markedet. Noe man stort sett kan anta om apper og tjenester som handler om medieinnhold. Google har sin egen løsning som likner litt i Chromecast-appen, men sannsynligvis har du ikke sett noe til den. Den er aktiv i USA, men finnes i en nedstrippet versjon i Storbritannia.

Del TV-kvelden på Twitter

Twitters nye Apple TV-app lar deg se på og kommentere innhold mens det blir sendt.

Under kveldens lansering ble også en løsning der Twitter kombineres med direktesendt TV vist frem. Twitters Apple TV-app har strengt tatt vært tilgjengelig en stund, men passet ellers inn i TV-fokuset på lanseringen.

I appen kan man poste egne reaksjoner mens man ser på, eller la seg underholde av anders kommentarer underveis i programmet.

Løsningen virker å være skreddersydd for Eurovision, og appen er heldigvis tilgjengelig globalt. Så enten du synes det er gøy å kommentere gale syngekonkurranser, eller du ønsker å vennlig anmode «bønda» om å være «stille i fjøset» under fotballkampen burde alt ligge til rette.

Vi fulgte kveldens Apple-lansering mens den pågikk. Du kan ta et tilbakeblikk på alt som ble sagt fra Cupertino i livesaken »

Les også
Nå kan du se Canal Digitals innhold med Apple TV
annonse