Nyhet

LG K10 og K7 blir to lekre og billige mobiler

Får samme type glass som iPhone 6S.

Teknologimessen CES 2016 i Las Vegas er i gang for fullt, og det betyr at nær sagt alt som kryper og går av elektronikkprodusenter verden over er i gang med å lansere et lass av sine splitter nye produkter. Sist ut er LG, som har varslet at de skal vise frem to flett nye billigtelefoner på messen, i form av LG K10 og LG K7.

Ifølge GSMArena skal de to telefonene bli utstyrt med nokså labre spesifikasjoner, men får derimot helt ny programvare under skallet – og nokså spennende design.

Samme type glass som i iPhone 6S

I likhet med iPhone 6 og 6S, får også LG K10 og K7 kurvet 2,5D-glass.

Felles for de K10 og K7 er altså at deres største salgsargumenter vil lene seg tungt på pris og lekkert design. Signaturen deres vil være 2,5D-utførelsen på skjermglasset, som vi allerede kjenner fra blant annet iPhone 6 og iPhone 6S. Dette gir et lekkert uttrykk, og LG selv har gitt designspråket navnet «glossy pebble», og beskriver det som naturinspirert.

Baksiden på K10 og K7 vil derimot på typisk LG vis huse både volumknapper og av/på-knappen, og ha avtagbare plastdeksler. Plastdekslene ser dessuten ut til å være teksturert for å ligne på karbonfiber.

Designet er virkelig lekkert. Her sees også den «glossy» effekten av 2,5D-glasset.

K10 ser naturlig nok ut til å bli den kraftigste av de to, men den kan fås i mange forskjellige konfigurasjoner – blant annet med og uten 4G-støtte. 4G-modellen kan fås med hele tre forskjellige prosessorer, mens 3G-versjonen kun vil bli utstyrt med en type. Kameraet og mengden minne varierer også med prosessorversjonen. Her er alle spesifikasjonene på LG K10, som kan leveres med fargene hvit, indigo eller gull:

 • Skjerm: 5,3 tommer, 1 280 x 720 piksler
 • Prosessor (4G): Firekjernet 1,2 GHz eller 1,3 GHz/Åttekjernet 1,14 GHz
 • Prosessor (3G): Firekjernet 1,3 GHz
 • Minne (RAM): 1 GB/1,5 GB/2 GB
 • Lagringsplass: 16 GB/32 GB
 • Batteri: 2 300 mAh
 • Hovedkamera/frontkamera (4G): 13 megapiksler/8 eller 5 megapiksler
 • Hovedkamera/frontkamera (3G): 8 megapiksler/8 eller 5 megapiksler
 • Operativsystem: Android 5.1 Lollipop
LG K10 er spesielt lekker på fremsiden, men baksiden er også ganske pen – med en særpreget tekstur.

Billigere, enklere og mindre lillebror

Det er verdt å nevne at de mange valgene på LG K10 sannsynligvis er for å kunne tilpasse telefonen til individuelle markeder. Det er sannsynlig å anta at 4G-modellene er de som vil lande her på berget, mens utviklingsland vil bli forsynt med billige 3G-modeller med slappere prosessorer.

LG K7 kommer på sin side også i noen forskjellige versjoner, men langt fra like mange. Også her skilles det mellom 3G og 4G-modeller, men hver versjon får bare en prosessortype. Ellers kan telefonen leveres med to forskjellige hovedkameraet, og to varianter av både minne og lagringsplass. Her er spesifikasjonene for LG K7, som for øvrig kommer i fargene titan (4G), hvit svart eller gull:

 • Skjerm: 5 tommer, 854 x 480 piksler
 • Prosessor (4G): Firekjernet 1,1 GHz
 • Prosessor (3G): Firekjernet 1,3 GHz
 • Minne (RAM): 1 GB/1,5 GB
 • Lagringsplass: 8 GB/16 GB
 • Batteri: 2 125 mAh
 • Hovedkamera/frontkamera: 8 eller 5 megapiksler/5 megapiksler
 • Operativsystem: Android 5.1 Lollipop
LG K7 får mindre tekstur på baksiden, men er fortsatt lekker.
Juno Cho, LGs mobilsjef, mener K10 og K7 forener det beste LG har å by på i en økonomisk pakke.

LG selv hevder K10 og K7 vil få de «...det mest avanserte kameraet på en smarttelefon i denne kategorien...», men det avhenger sannsynligvis litt av versjonen du velger. Videre skryter også LG av at de to skal bli utstyrt med flere kjente og nyttige teknologier, deriblant Gesture Shot og Gesture Interval Shot. Disse to lar deg lukke hånden foran frontkameraet, som deretter tar henholdsvis ett eller fire bilder automatisk. Praktisk når du vil ha bra selfies. Gesture Tap-teknologien vil også være implementert, og lar deg vekke eller låse K10 og K7 med kun to små tapp på skjermen.

Målgruppen for de to telefonene skal visstnok være unge brukere, som skal lokkes av den «...kurvede, moderne utformingen...». Juno Cho, sjefen for LGs mobildivisjon, sier selv dette om de to nye mobiltelefonene:

– 2016-utgavene av K-serien er det siste eksempelet på at LG bruker det beste vi har av mobilteknologi og eksklusiv designfilosofi på en mengde smarttelefoner i flere forskjellige kategorier.

LG har selvfølgelig flere nyheter å vise frem på CES 2016:
Snart lanseres verdens første sammenrullbare OLED-TV »

(Kilde: GSMArena, PhoneArena, LG)

Les også
LGs K-serie har akkurat fått to nye modeller
Les også
LG G5 får berøringssensitivt etui som lar deg bruke mobilen uten å pakke den ut
Les også
LGs billige og lekre mobiler er på vei ut på markedet
annonse