Til hovedinnhold

Norske diskusjonsnettsteder hacket

Sensitiv informasjon om brukere er på avveie.

To norske diskusjonsnettsteder er utsatt for hackerangrep, og i et av tilfellene har hele brukerdatabasen blitt offentliggjort på nett, inkludert e-postadresser og brukernavn. Dette skriver Computerworld på sine nettsider.

De to nettstedene er pårørendeforumet Narkoman.no og Pisspreik.no, og begge er registrert hos Domeneshop.no.

En gruppe som kaller seg NorSec postet en lenke via sin Twitter-konto til den lekkede brukerdatabasen til en av de berørte nettsidene. Innholdet ser ut til å være tatt vekk i skrivende stund.

– Kundens eget ansvar

Medeier i Domeneshop, Dag Øien, forteller at domeneeiere selv ansvarlige for sikkerheten. Han bekrefter at to domener registrert hos Domeneshop er hacket, men at dette kun dreier seg om domenene selv.

Øien forteller videre at slike angrep kan forekomme ettersom kundene som eier domenene ofte ikke behersker å sette opp filrettigheter på korrekt måte.

– Slike angrepsforsøk skjer noen ganger i uka. Domeneshop beskriver hvordan filrettigheter skal administreres, og vi forsøker etter beste evne å hjelpe brukerne med å forstå dette, blant annet med et program som sjekker filrettighetsinnstillingene, sier Øien til Computerworld.

– Skuffet og trist

Den daglige lederen hos Narkoman.no, Anne Kristin de Voogd er trist og skuffet over angrepet. Ifølge henne har hendelsen ført til mye ekstraarbeid og nettsiden er tatt ned til de har ryddet opp.

– Narkoman.no er et forum der pårørende til rusavhengige kan diskutere og støtte hverandre, og hackerangrepet virker helt meningsløst. De som står bak er bare ute etter å ødelegge, forteller de Voogd til Computerworld.

De Voogd mener også at sikkerhetsinformasjonen fra Domeneshop ikke har kommet frem tydelig nok. Nå skal hun og de andre ansvarlige bak pårørendeforumet politianmelde angrepet, og sier at hvis de ikke får ryddet skikkelig opp, vil ikke tjenesten lanseres igjen.

annonse