Til hovedinnhold

Testvinner-kamera blir enda bedre

Canon PowerShot S100 var bra - her er hva som er forbedret i S110

Montasje: Akam.no

Årets Photokina var blant en av de beste gjennom de siste 20 årene og nyhetene var mange. En av disse nyhetene var Canon Powershot S110. Dette kompaktkameraet er en videreføring av suksessene Canon PowerShot S95 og S100, og er på mange måter mye av det samme, men med noen nye funksjoner.

Endringene fra Canon PowerShot S100 er ikke så mange, men de få som er gjort er interessante. Det har den samme 12 megapiksler 1/1,7" bildebrikken og det samme 24 - 120 mm f/2.0-5.9-objektivet. Rundt objektivet finner man en kontrollring. Denne kan tilordnes flere forskjellige funksjoner blant annet blender, lukkertid og zoom.

Canon PowerShot S110 med blits oppe.

Hva er så nytt i Canon PowerShot S110? For det første er skjermen en kraftig oppgradering. S110 har fått en 3" PureColor II G kapasitiv berøringsskjerm med en oppløsning på 460.000 subpiksler. Denne skjermen muliggjør det såkalte "Touch AF"-systemet som gir fotografen mulighet til å velge fokuspunkt rett på skjermen og få motivet i fokus med en gang.

Den trådløse verden har virkelig kommet inn i fotoverden noe også Canon har skjønt. S110 er utstyrt med WiFi-tilkobling for å kunne dele bilder og video på en enkel måte. Ved hjelp av Canons egen applikasjon for nettbrett og smarttelefoner skal man i følge pressemeldingen kunne laste opp bilder og video til sosiale medier som Facebook, Twitter og YouTube. Har man en skriver med såkalt PictBridge-funksjon kan bildene sendes rett fra kamera til skriver for å få ut bildene med en gang.

Canon PowerShot S110.Foto: Canon

Sammen med PowerShot S110 lanserte Canon også en bærbar skriver ved navn Canon SELPHY CP900. Skriveren har integrert WiFi-støtte og lar fotografen trådløst overføre bilder rett fra kamera til skriver. CP900 har også mulighet for USB-tilkobling og minnekort. Pressemeldingen spesifiserer ikke hvilke type minnekort.

Les også: Test: Canon PowerShot S100

Kilde: Pressemelding

annonse