Til hovedinnhold

– Brukere vil ha berøringskjerm

Intel mener brukerne foretrekker fingrene.

Det er ingen hemmelighet at Intel ønsker å legge til berøringsskjerm som en funksjon i Ultrabook-konseptet. Allerede på CES i januar viste Intel frem detaljene om årets Ultrabook-satsing. Grunnen til at Intel velger å satse på berøringskjerm på Ultrabook-er er uten tvil lanseringen av Windows 8. Metro-grensesnittet er mye mer tilpasset nettbrettstilen med fingerberøring enn med mus og tastatur. Dette gjør at produsenter av bærbare datamaskiner tenker nytt.

På CES fikk vi også se Lenovo Yoga som kunne vris 360 grader for å få den klassiske nettbrettstilen. Intel på sin side ønsket å finne ut om brukerne kunne tenke seg berøringskjermer på bærbare, som ikke er en selvsagt utvikling. Ved siden av åpenbare problemer med fingeravtrykk kommer ergonomiske problemer som belastning på armer, skuldre og rygg. Allikevel ble svaret et rungende ja.

– Folk fortalte meg at berøring på bærbare var intuitivt, moro og oppslukende. Det frigjorde de fra musen eller styreflaten, samtidig som det gjorde det lettere å navigere mellom oppgaver, forteller Daria Loi, Intels sjef for brukerutvikling

I følge henne svarte 90 prosent at berøringsfunksjonalitet med Windows 8 ble mer intuitivt. Hele 77 prosent valgte å berøre skjermen foran tastaturet eller styreflate, da de selv fikk velge valgfri metode. I tillegg fant brukerne en ny praktisk måte å holde de bærbare maskinene ved å ta tak i kanten og bruke tomlene til å navigere grensesnittet.

Spørsmålet er om markedet blir oppslukt av berøringsfunksjonaliteten til Windows 8 eller om mange fortsatt vil sverge til det klassiske oppsettet med mus og tastatur. Disse fem Metro-funksjonene elsker vi.

(Kilde: Sweclockers)

annonse