Tek.no

Nyhet

Rykte: 13-tommers Retina-Macbook lanseres snart

Vil angivelig slippes sammen med iPad Mini.

Apple
Niklas Plikk
15 Okt 2012 15:15

Ifølge nettstedet 9to5Mac er 13-tommers-utgaven av Apples Retina-Macbook Pro rett rundt hjørnet, og vil slippes på en hittil uanmeldt pressevisning om to uker. Nyheten meldes nå av en rekke store internasjonale IT-nettsteder.

Kommer snart

Ryktene om en 13-tommers Macbook Pro med Retina-skjerm har holdt på nesten helt siden utviklerkonferansen WWDC i sommer. Apple viste frem den 15-tommer store Macbook Proen med en skjermoppløsning på 2880 x 1800 piksler, og siden da har mange ønsket seg en lignende skjerm på de billigere 13-tommerne i Macbook Pro-serien.

Den nåværende Macbook Pro med Retina-skjerm er både tynnere og lettere enn de andre 15-tommerne fra Apple, og det forventes at 13-tommeren vil gjennomgå samme slankeoperasjon.

Ifølge kildene til 9to5Mac vil 13-tommerutgaven bli vist frem på en "iPad Mini"-visning den 23. oktober. Mac-nettstedet hevder at informasjonen kommer fra en "konsekvent troverdig kilde ved et høyprofilert utsalgssted i USA".

Apple har som vanlig ikke villet kommentere ryktene til noen av nettstedene som har kontaktet dem.

Kan konfigureres

Den sagnomsuste Macbook Proen vil komme i to ulike versjoner, med ulike prosessor- og lagringsvalg. Akkurat som med 15-tommers Macbook Proen vil Apple fortsette å selge de i vanlige versjoner, uten Retina-skjerm og med den gamle utformingen. Dette kan være fint for deg som gjerne vil ha litt kontroll over komponentene på innsiden, da Retina-Macbooken er et reperasjonsmareritt.

Grunnen skal være at alle komponentene er sveiset på plass for å holde tykkelsen på maskinen nede, og omtrent ingenting kan byttes uten å sende inn maskinen til en autorisert reperatør.

Les også:

(Kilde: 9to5mac, The Verge)

Les også
Slik hadde Steve Wozniak endret Apple
Les også
Nå kan Macen din få bedre batteritid
Les også
– 13-tommers Retina-skjerm er på vei
annonse

Les også