Tek.no

Nyhet

Samsungs norgesaktuelle nykommere

12 Mar 2006 20:39

Samsung har blant annet lansert en mobiltelefon med 10 megapiksel kameraoppløsning, som dessverre bare er tiltenkt det koreanske markedet. Men selv om vi ikke får 10 megapiksler i mobilen, betyr ikke det Samsung ikke har andre godbiter på lager.
Norgesaktuelle
Det er flere av Samsungs nyheter som kommer til Norge i løpet av året, og de som er først ute er D820, Z540 og Z150.

D820 - Førstemann
D820 er den første modellen som kommer til Norge. Ifølge produktmarkedssjef for Samsung i Norden, Michael Alström, vil den befinne seg i norske butikker allerede i april.
D820 er en skyvemobil med støtte for EDGE, musikkspiller, 1,3 megapikselkamera og en rekke funksjonsknapper, som gjør det mulig å bruke mobilen uten å skyve frem tastaturet.
I tillegg har modellen TV-utgang, slik at du kan koble mobilen til TV-apparatet og vise frem bilder eller dokumenter på en litt større skjerm enn mobilens 2 tommers skjerm.
Prisen på D820 vil ifølge Alström ligge på 3390 kroner uten subsidier.
Z540 – Foldbar tynnis
Mobil nummer to er en foldemobil som er bare 14,9 millimeter tykk. Funksjonsmessig er Z540 ganske lik D820 med musikkspiller med dedikerte musikknapper på fronten av mobilen og et 1,3 megapikselkamera på innsiden.
Z540 er enda raskere enn D820, og har støtte for 3G. Dermed kan du surfe i de høyeste hastighetene norske mobilnett tilbyr uten problemer.
Z540 kommer ifølge Alström, til Norge i mai, og vil ha en pris på 4590 kroner uten subsidier.

Z150 – Sylslank 3G med VGA
Rundt samme tid som 3G-mobilen Z540 kommer til norske butikker kommer også Z150. Her snakker vi verken om folder eller skyvemekanismer, men en syltynn helstøpt mobiltelefon med både 3G og kamera.
Kameraet er dessverre i dårligste laget, men når mobiltelefonen er bare 9,8 millimeter tykk, kan vi ikke forvente oss for mye. Den har tross alt fått et kamera, og til MMS-bruk er kvaliteten grei nok.
Med 50MB integrert minne og en vekt på bare 89 gram er dette trolig den minste og tynneste 3G-mobilen vi har sett.
Z710 – Kameramobilen som har alt
At mobiltelefonen har kamera, har nærmest blitt en selvfølge. At det har en oppløsning på 3,2 megapiksler hører i Norge til sjeldenhetene. Samsungs 3G-mobil Z710 kommer i løpet av andre kvartal, og er dermed blant de første med så høy bildeoppløsning i Norge.
I tillegg til kamera og 3G har Z710 MP3-spiller, Bluetooth, TV-utgang, dokumentleser, visittkortskanner, 128MB minne og plass til ekstra minnekort.
Alt dette har fått plass uten at vekten overskrider 107 gram. Vårt førsteinntrykk av denne kraftkaren er veldig bra.
Hva Z710 skal koste, er ifølge Michael Alström ikke bestemt. Men ettersom den er av de mest fullspekkede mobilene som kommer på markedet før sommeren, tipper vi prisen kommer til å ligge godt over 4000 kroner.
Liten og stor
Samsung har flere modeller klare for det norske markedet, og blant dem finner to skyvemodeller – E370 og Z400. Førstnevnte er en bitteliten skyvemobil med støtte for EDGE, 1,3 megapikselkamera, Bluetooth og støtte for MP3.
Z400 er litt større, men har tilgjengjeld fått bedre kamera, raskere surfing og større og klarere skjerm. Med både 3G, 2 megapikselkamera, dokumentleser, MP3-spiller og støtte for minnekort, er Z400 en fristende mobiltelefon.
Begge modellene kommer til Norge i juni.
Z550 – alltid på nett
Har du EDGE-dekning på hytta og 3G-dekning hjemme i stua kan det være greit å slippe å velge mellom de to nettene. Det har Samsung tatt høyde for i den slanke skyvemodellen Z550. Den har nemlig både støtte for EDGE og 3G.
I tillegg har den 2 megapikselkamera, dokumentleser, støtte for minnekort og MP3-spiller med støtte for de fleste formater.
Til tross for at Z550 er godt utrustet tar den ikke mye plass i lomma. Med 17,5 millimeters tykkelse og en vekt på 95 gram er det imponerende hvor mye Samsung har fått plass til.
Z550 kommer til Norge rett over sommeren, altså i august eller september.
I denne omgang er dette modellene vi vet vi kommer til å få se i Norge. I tillegg har Samsung en rekke modeller som ”kanskje” eller ”helt sikkert ikke” kommer til Norge. Godbitene vil bli nevnt på Mobilen.no senere.
Trykk her for å se bilder av Samsungs nykommere.

annonse

Les også