Til hovedinnhold

Det tok dem 16 år å utvikle denne robotstøvsugeren

Dysons «360 Eye» er både smart og effektiv.

Dyson

Det britiske merket Dyson er kjent for å stå bak en rekke sprø produkter, som den vifteløse viften, den poseløse støvsugeren og de smarte AirBlade-tørkerne. Nå vil de revolusjonere robotstøvsugermarkedet også med den lille krabaten Eye 360.

«Ser» rommet den skal støvsuge

Ifølge selskapet selv har de brukt 16 år og 292 millioner kroner på å utvikle det som angivelig skal være den smarteste robotstøvsugeren noensinne.

Som navnet tilsier er støvsugeren utstyrt med et "øye", i praksis et kamera og infrarød sensor som kan se hele rommet den blir plassert i. Støvsugeren bruker øyet til å navigere seg rundt i møbler og hindringer, og for å kunne gjøre rommet støvfritt så effektivt som mulig.

I motsetning til mange andre støvsugerroboter vil Dysons doning unngå å støvsuge den samme flekken flere ganger, og heller lage sitt eget spor rundt i rommet for mest effektiv støvsuging.

Flinkere til å suge støv

Men i tillegg til å være smart, skal den også være effektiv. Den skal rett og slett være en bedre støvsuger, noe man tross alt bør kunne forvente av en robotstøvsuger. Ved hjelp av en salig blanding av ulike børstetyper og en spesiell oppsugningsmetode, klarer Eye 360 angivelig å suge opp støv fra hele bredden sin.

Støvkammeret til støvsugeren er på 0,4 liter, og batteriet varer i mellom 20 og 30 minutter før den kjører tilbake til ladestasjonen sin. Via en mobilapp kan du stille den inn til å støvsuge når du er på jobb, slik at du alltid kommer hjem til støvfrie gulv.

Den skal også være flink til å komme over terskler og høye teppekanter ved hjelp av belter, lignende de du finner på snøscootere og stridsvogner.

Smør deg med tålmodighet

I første hånd vil Dyson slippe Eye 360 i Japan på vårparten neste år. Internasjonal lansering vil komme senere i 2015, og prisen er ennå ikke avslørt.

International Business Times skriver imidlertid at prisen vil ligge på 750 pund i Storbritannia, noe som vil tilsvare rundt 7500 kroner her i Norge. Det er omtrent den samme summen du må ut med for å få klørne i andre toppmodeller fra selskaper som Roomba, Miele og Samsung.

Snart kan alt i huset vaskes av roboter:
Denne roboten kan vaske vinduene dine mens du er på jobb »

(Kilde: The Verge)

annonse