Tek.no

Nyhet

Snart får du kanskje ikke se alle Twitter-meldinger

Mikrobloggtjenesten henter inspirasjon fra Facebook.

Mikrobloggtjenesten Twitter er nå inne i sitt tiende år. I forhold til andre lignedne tjenester, som Facebook, har Twitter stort sett vært tro til den originale oppskriften hele denne perioden.

Nå ser dette ut til å endre seg. Som The Verge melder har Twitter nå begynt utrullingen av den største endringen tjensten har sett.

Twitter blir «smart»

Det er på tidslinjen den store endringen vil skje. Her har meldingene til alle du følger hittil blitt presentert kronologisk, men snart blir den ryddige tidslinjen erstattet av en algoritmebasert tidslinje.

Den algoritmebaserte tidslinjen vil fremheve meldinger fra folk du interagerer mye med gjennom å like postene deres, retweete og lignende. Også «tweets» som får mange «likes» vil hyppigere melde seg i toppen av tidslinjen din, mens meldinger som ikke utmerker seg spesielt vil presenteres under de fremhevede meldingene, som tidligere.

Facebook har lenge benyttet seg av algoritmer for å bygge opp og presentere nyhetsveggen din basert på hvilke venner du snakker mest med, felles interesser og lignende. En rekke twitterbrukere er nå redde for at endringene vil føre til at de går glipp av informasjon og miste oversikt i lange samtaler, som av natur foregår kronologisk, men nå kan bli brutt opp.

Kan legge ned veto

Helt til å begynne med vil ikke den nye algoritmestyrte og «smarte» tidslinjen bli satt som standardvalg for deg, men heller være mulig å prøve ut ved å aktivere den fra innstillingermenyen. Først etter noen uker vil brukere overføres til den nye tidslinjen automatisk.

Hvis du er av typen som liker Twitter som det er i dag kan du imidlertid puste lettet ut. Det vil bli mulig å legge ned «veto» mot den algoritmestyrte tidslinjen etter at den er innført, igjen fra innstillingermenyen.

Den nye tidslinjen vil introduseres fortløpende til alle de største plattformene som iOS og Android, samt nettleserversjonen, først.

Vi i Tek.no twitrer om stort og smått:
Følg oss da vel!

(Kilde: The Verge)

Les også
Stor endring for Twitter-brukere: Nå kan du skrive lengre meldinger
Les også
Twitter-sjefen: – Vi fortsetter med 140 tegn
Les også
Facebook-trikset du ikke visste om
Les også
Nå skal Twitter læres opp til å forstå sarkasme
Les også
Endelig skrur Instagram opp oppløsningen
Les også
Nå blir det vanskeligere å være bølle på Twitter
annonse