Til hovedinnhold

– Huawei skal nok en gang lage årets Nexus-mobil for Google

Oppfølgeren til den utrolige Nexus 6P er på vei.

Det er alltid mye spenning og usikkerhet knyttet til hvem som skal lage den neste modellen av Googles Nexus-telefoner. I slutten av april kunne vi melde at pålitelige kilder hevdet at HTC skulle lage årets Nexus-modeller, men dette ser nå ut til å ha endret seg.

Som The Inquirer melder er det nemlig Huawei som skal lage den neste Google-mobilen. Opplysningene kom fra selskapet selv i et intervju med det sørafrikanske nettstedet Gearburn nylig.

Slipper også VR-klar modell

I intervjuet uttalte sjef for Huaweis forbrukeravdeling i Sør-Afrika, Charlene Munilall, i en bisetning at den kinesiske mobilprodusenten skal lansere en ny Nexus-modell i år, dog dessverre uten å fylle ut med detaljer.

Huawei Nexus 6P.

Dermed dreier det seg altså om en oppfølger til Nexus 6P, som vi i vår anmeldelse i november i fjor kunne konstatere var den råeste Nexusen på det tidspunktet.

Samtidig, i et separat intervju med Wall Street Journal, uttalte sjefen for Huaweis globale forbrukeravdeling, Richard Yu, at selskapet også skal slippe en mobil som er kompatibel med Googles VR-plattform Daydream i år. Det er imidlertid uklart hvorvidt dette er den nye Nexusen eller en egen, separat Huawei-modell.

Høye ambisjoner

Som vi meldte i slutten av mai er Huaweis eksisterende Nexus 6P den foreløpig eneste modellen som støtter utviklerpakken til Daydream, så det virker ikke helt usannsynlig at den neste Nexusen blir en skikkelig VR-klar modell.

I intervjuet med Wall Street Journal kunne Huawei for øvrig også fortelle at selskapet har svært høye ambisjoner for tiden, og har som mål å ta igjen både Apple og Samsung på mobilmarkedet. Som et ledd i dette har de tenkt å satse hardt på modeller i det øvre segmentet, som den neste Nexusen garantert vil tilhøre.

Huawei-brukere har opplevd nettproblemer den siste tiden: Slik fikser du problemet »

Les også
Huawei utfordrer Google – jobber angivelig med en Android-konkurrent
Les også
Google advarer mot å kjøpe ny mobil nå hvis du vil ha VR
Les også
Huawei Nexus 6P: Dette er den råeste Nexusen til nå
annonse