Tek.no

Nyhet

Nest har gjort smarthusene enda smartere

Lanserer en ny funksjon som gjør at huset vet når du er borte og når du er hjemme.

Vegar Jansen, Tek.no
11 Mar 2016 14:30

Det nå Google-eide selskapet Nest Labs er en av de mange som jobber med å innrede fremtidens smarte hjem med ymse produkter, blant annet røykvarsleren Nest Protect. Nå har selskapet presentert en ny løsning som skal gjøre det smarte hjemmet enda mer innbydende.

«Home/Away Assist» er navnet på en ny teknologi som skal sette huset ditt i stand til å vite om du er hjemme eller borte, og foreta alle de nødvendige justeringer slik at du har mindre å tenke på når du forlater og ankommer hjemmet.

Innføringen av familiekontoer er den manglende puslebiten, ifølge Nest.
Nest

Snapper opp hele familien

Det finnes riktignok allerede ulike løsninger for registrering av hvorvidt beboerne er hjemme eller ei, men Nest bedyrer at de nå har funnet en løsning som er vesentlig mer effektiv og presis enn andre.

Konseptet fungerer ved å benytte teknologi som allerede finnes i Nest-produktene, som aktivitetssensorer, sporing av mobilen og algoritmen som «lærer» vanene til brukerne.

Det som imidlertid er nytt denne gangen er at Nest nå kombinerer dette med introduksjonen av familiekontoer. Dette innebærer at systemet er i stand til å registrere data fra flere mobiler samtidig, slik at for eksempel lyset i huset kun skrus av dersom alle er ute.

Kompatibelt med alle produktene

Løsningen innebærer også at systemet ikke skrur ned temperaturen i huset dersom ett av familiemedlemmene for eksempel befinner seg i et rom hvor det ikke finnes bevegelsessensorer som kan snappe opp vedkommende.

Ved å kombinere støtte for flere telefoner med en øvrige, eksisterende teknologien mener Nest å ha «tettet» de fleste hull og hevet graden av automatisering av smarthjemmet. Home/Away Assist er kompatibelt med både Nests smarte røykvarlser, kamera og termostat.

Mer informasjon finner du hos Nest, og se også presentasjonsvideoen under.

Mozilla jobber også med å gjøre hjemmet smartere: De vil lage en virtuell assistent som skal hjelpe deg i smarthuset »

Les også
Flic: Universalknappen vi kan koble til «alt»
Les også
Husker du Atari? Nå skal de begynne å lage maskinvare igjen
Les også
Ryan lagde sitt eget berøringssensitive smartspeil
Les også
Mozilla vil lage en personlig assistent som skal hjelpe deg i smart-hjemmet
Les også
Philips Hue: Smarte lyspærer kan heldigvis brukes til mer enn å fargelegge stua di
Les også
Denne smarthøyttaleren med skjerm holder full kontroll i hjemmet
Les også
Vi har brukt den smarte røykvarsleren Nest Protect i en måned
annonse

Les også