Tek.no

Nyhet

Dette smarte speilet kan finne feilene i ansiktet ditt og skrive ut «sminke» for å fikse dem

Panasonic går nye veier med unik prototype.

Panasonic/YouTube
5 Okt 2016 13:45

Med den intense konkurransen i teknologibransjen gjelder det å prøve å skille seg ut med unike produkter. På den pågående Ceatec-messen i Japan har Panasonic nå demonstrert et konsept som må sies å være noe utenom det vanlige.

I en nylig publisert YouTube-video presenterer Panasonic nemlig et smart speil som er i stand til å finne «små skjønnhetsfeil » i ansiktet ditt – for deretter å rette på dem.

Analyserer ansiktet og skriver ut sminke

«Sminken» skrives ut på supertynne filmer som plasseres på ansiktet.
Panasonic/YouTube

Speilet fungerer ved å analysere de ulike måtene lys reflekteres og absorberes på ansiktet, for på denne måten å identifisere områdene som inneholder «feil». Speilet skal til og med være i stand til å finne skjønnhetsfeil som ikke umiddelbart kan identifiseres med det blotte øyet.

Som om ikke dette var nok kan det smarte speilet også skrive ut «sminke» du kan bruke til å rette på feilene som er funnet. Det er imidlertid ikke snakk om sminke i vanlig forstand, men syltynne filmer som skrives ut av en spesiallaget skriver.

Supertynn film med concealer

For å få sminken plassert riktig har Panasonic laget et ganske merkelig plast-stativ.
Panasonic/YouTube

Disse filmene inneholder «concealere», som plasseres på de riktige stedene og legges på ansiktet ved hjelp av en kinnbeinsmaske. Filmen er ifølge Panasonic «nanotynn» og merkes overhodet ikke av brukeren.

Innretningen er tilsynelatende ment for både kvinner og menn, uten at Panasonic ser ut til å ha spesifisert dette. Den er også kun på prototypenivået ennå, og det er høyst uvisst når vi eventuelt får se speilet på forbrukermarkedet. Se demonstrasjonsvideoen av produktet under.

Her er et annet unikt produkt: Dette kan bli den første ekte hologramskjermen for hjemmemarkedet »

Les også
Ryan lagde sitt eget berøringssensitive smartspeil
Les også
Da Google-ingeniøren ikke fant et smart-speil i butikken, lagde han sitt eget
Les også
Speilet som gir deg full oversikt
annonse

Les også