Til hovedinnhold

GPS sporer deg utendørs, og med WiFi og lyd kan sporingen fortsette innendørs

Ny løsning fra Mitsubishi.

De fleste moderne mobiltelefoner kan som kjent spore deg med ganske høy presisjon utendørs ved hjelp av GPS, men litt verre blir det straks man kommer inn under et tak. Japanske Mitsubishi har nå kommet opp med en løsning som skal fikse dette problemet.

I en fersk pressemelding kunngjør selskapet en ny teknologi som innebærer å bruke en kombinasjon av Wi-Fi-signaler og lydbølger for å spore brukeren innendørs.

Sender lyd til Wi-Fi-punktene

De tekniske detaljene er noe uklare, men løsningen dreier seg i korte trekk om å måle tiden det tar for lydbølger å nå omkringliggende Wi-Fi-tilgangspunkter, og bruke denne informasjonen til å finne posisjonen til brukeren.

For å kunne benytte systemet kreves det tre spesiallagde tilgangspunkter, men ifølge Mitsubishi kan også vanlige, eksisterende tilgangspunkter oppgraderes med den nye teknologien relativt enkelt og rimelig.

Systemet skal altså sette deg i stand til å bruke de innebygde lyd- og Wi-Fi-egenskapene på mobilen til å navigere rundt innendørs via en egen applikasjon, og presisjonen skal ligge på under én meter.

Teknologien kan blant annet brukes til å finne frem til bilen.

Mange bruksområder

Bruksområdene kan for eksempel være å legge inn posisjonen til bilen din på mobilen etter at du har parkert i et parkeringshus, og dermed enkelt finne frem igjen til bilen senere. Teknologien kan ifølge Mitsubishi også være nyttig i arbeidssammenheng, eller til å finne frem i butikker og lignende.

Den nye løsningen skal allerede være på full fart ut på markedet, med en forventet markedslansering i april neste år. Mer informasjon finner du hos Mitsubishi.

Wi-Fi kan brukes til så mangt: Denne løsningen kan «se» gjennom veggene »

(Via Engadget)

Les også
Forskere brukte Wi-Fi-signaler som strømkilde
annonse