Tek.no

Nyhet

Her er første glimt av GH5

Panasonic lanserte GH5 med «6K Photo» og tre andre entusiastmodeller på Photokina.

Eirik Helland Urke
19 Sept 2016 14:19

Photokina/Tek.no: Panasonic ristet godt i kameramarkedet da speilløse GH4 ble lansert tidlig i 2014, med imponerende 4K-video til en relativt lavt pris. Kvaliteten har stått seg godt mot konkurransen, og vist seg å være et svært godt alternativ helt fram til i dag. Først for noen uker siden fikk Canon støtte for 4K-video i sin 5D-serie, med EOS 5D Mark IV.

Foto: Wikimedia

Da var det på tide for Panasonic å ta 4K noen steg videre. På Photokina-messen lanserte de i dag utviklingen av GH5, med støtte for 60 bilder i sekundet og det de foreløpig kaller «6K photo».

I praksis er det snakk om å hente ut enkeltbilder på 18 megapikser fra en kortere videostrøm på 6K, og altså ikke 6K-video i normal forstand.

Med mulighet for videoopptak i 10-bit og en rekke andre profesjonelle funksjoner vil dette ventelig være et svært interessant alternativ for videofotografer med et begrenset budsjett.

Eirik Helland Urke

Panasonic GH5 er fortsatt under utvikling, med planlagt lansering våren 2017.

Og hvis du synes 6K-video imponerer: Mot OL i Tokyo i 2020 er Panasonics ambisjoner å kunne produsere i 8K-video med 60 bilder i sekundet!

I dag lanserte Panasonic også tre andre modeller, alle med 4K:

  • Den speilløse G80, vann- og støvsikret med et nyutviklet bildestabiliseringssystem.
  • Det kompakte Lumix LX15, med 1"-sensor og lyssterkt objektiv på f/1.4
  • Superzoomen FZ2000, et hybridkamera med 20x optisk zoom.
annonse