Til hovedinnhold

Facebook har fått en ny konkurrent

«Hello» skal hjelpe deg å komme i kontakt med folk som deler interessene dine.

Hello

Facebook er som kjent den ubestridte kongen på haugen innen sosiale medier, noe som gjerne tvinger potensielle utfordrere til å ha et litt annerledes fokus. Nå har det kommet en ny Facebook-aktig tjeneste som skal knytte folk sammen basert på felles interesser.

Den nye tjenesten heter Hello og er utviklet av Orkut Büyükkökten, som tidligere stod bak det Google-eide og nå nedlagte sosiale nettverket Orkut. En liten gruppe tidligere Google-ingeniører har også jobbet med den nye tjenesten.

Lar deg velge personligheter

Hello kommer i form av en nedlastbar app til iOS og Android. Tjenesten lar deg velge mellom ulike «personligheter» basert på hva du er interessert i, for eksempel «fotograf», «kunstner» og så videre. Tjenesten skal by på over 100 slike personligheter, og du kan velge fem på samme tid.

Skjermdump/Hello

Basert på disse personlighetene skal det så være enkelt å kunne søke etter andre med tilsvarende lidenskaper eller interesser, og danne fellesskap med disse. Hello legger også opp til at man skal bidra med innhold som er relatert til interessene, og lete frem til innhold fra andre.

Bygg opp «rykte»

Tjenesten har ellers et system hvor man kan opparbeide seg rykte og status og låse opp belønninger ved å tjene poeng. Dette gjør man ved å være aktiv og bidra innad i sine interesse-fellesskap, i en slags «konkurranse» med andre medlemmer.

Hello har også en nyhetsstrøm som byr på innhold som er skreddersydd til personlighetene og interessene dine. Appen er ennå i ferd med å bli rullet ut og har ennå ikke blitt lansert i Norge. Du kan legge igjen kontaktinformasjon på hjemmesiden dersom du ønsker å holde deg oppdatert om lanseringstidspunkt.

I mellomtiden satser Facebook hardere på maskinvare: Nå har selskapet åpnet en helt ny avdeling til dette formålet »

(Via Engadget)

annonse