Tek.no

Nyhet

G5-skjermen står alltid på

Men hva betyr det for batteritiden i LGs kommende toppmodell?

10 Feb 2016 13:30
annonse

Det er ikke mange dagene igjen til Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona. Mobilinteresserte kan sette kryss i kalenderen på søndag den 21. februar. Da får vi lanseringer fra hele tre store mobilprodusenter, inkludert LG som skal vise frem sin nye G5.

Ifølge et hint lagt ut på LGs egen Facebook-konto skal G5 få en skjerm som alltid står på.

Dette kan være viktig både med tanke på batteritid og funksjonalitet for telefonen.

En diger utgave av V10-skjermen

Vi testet nylig LGs V10, en svært spesiell telefon med to skjermer, to frontkamera og en heftig lyddel. Ifølge Android Authority skal måten G5-skjermen virker være en storskjermvariant av den lille ekstra knøtteskjermen i V10.

annonse

Hele konseptet handler om de mange titalls, av og til hundrevis, av gangene du plukker telefonen opp av lommen for å sjekke aktiviteten på skjermen. For telefoner flest må du skru på hele den store skjermen, og har du sikret telefonen din kan det hende du må gjennom sikkerhetsløsninger og liknende for å få sett hva som skjer.

Jo lenger du må må jobbe for å få sett varslingene dine, desto mer strøm bruker du. Og du bruker naturligvis også av din egen tid.

Strømforbruk og skjermtyper

Siden ekstraskjermen på V10 kun var en liten attåtskjerm brukte den ikke allverdens ekstra batteri ved å kjøre. Spørsmålet alle klør seg i hodet rundt akkurat nå er hva slags skjermvariant G5 vil kjøre.

For storskjermene til stua er det nemlig slik at LG leder på OLED-teknologi, mens Samsung og andre konkurrenter fortsatt holder seg først og fremst med LCD-varianter. På mobilmarkedet er det omvendt. Her er det Samsung som kjører hardest med AMOLED-skjermene, og LGs G-modeller har siden den første varianten hatt LCD IPS som teknologi.

En bitteliten ekstraskjerm skjuler seg øverst på LG V10. Siden skjermen er så liten gjør det ikke så mye fra eller til at den kjører vanlig IPS LCD-teknologi, men hva skjer når dette skal utvides til langt større paneler?

Mer
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vanlig funksjon på tidlige Lumia-modeller

Det er kanskje Nokia og Microsofts Lumia-modeller som er mest kjent for å ha hatt skjermer som alltid har vært påslått. Disse telefonene har for det meste hatt AMOLED-skjermer.

annonse

Den store fordelen med OLED-teknologi er nemlig at bildepunktene lager sitt eget lys. Svarte punkter bruker dermed ikke noe energi på å være aktive. Dermed kan en kort og relativt mørk beskjed midt i en svart sjø trekke svært lite strøm med en AMOLED-skjerm. Tilsvarende beskjed på en LCD-skjerm krever at hele baklyset står på, eller i beste fall - ved regionsdelt baklys - at en relativt stor del av skjermens baklys står på.

Samtidig er det slik at hvitt er noe av det vanskeligste en OLED-skjerm kan vise. For å gi et kritthvitt og lyst resultat må gjerne flere av skjermens underpiksler lyse opp.

I en særdeles kronglete formulering kan det virke som om nettstedet Android Authority mener å vite at G5 ikke får AMOLED-skjerm.

Detaljene må vi sannsynligvis vente til neste søndag før vi får vite, men lurer du på hvilke rykter som har gått om telefonen så langt?

Les også
LG G5 får berøringssensitivt etui som lar deg bruke mobilen uten å pakke den ut
Les også
Disse mobilene kommer i butikkene i februar
Les også
Samsung Galaxy A5
Les også
LG V10
Les også
Alt vi vet om LGs kommende toppmodell
annonse

Les også