Til hovedinnhold

Nkom starter umiddelbart tilsyn av ladestasjoner

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nkom starter en tilsynssak mot den norske produsenten Easee etter at svenske myndigheter ila salgsforbud mot to av deres elbilladere i Sverige.

Tilsynet av Easee gjennomføres av Nkom i samarbeid med Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB), opplyser reguleringsmyndigheten i en pressemelding.

Skal kontrollere flere stasjoner

– Vi prioriterer å arbeide så raskt som mulig med denne saken, og vil starte med å gå grundig inn i vedtaket til Elsäkerhetsverket og all tilhørende dokumentasjon, sier avdelingsdirektør John-Eivind Velure i Nkom.

I tillegg til kontroll av Easee-ladestasjoner skal også andre ladestasjoner med betydelig omsetning i Norge kontrolleres.

Easee anket vedtak

Easee har anket vedtaket fra Elsäkerhetsverket om salgsforbud i Sverige, som også innebærer at selskapet må utbedre mangler ved allerede installerte ladestasjoner i landet.

Da Tek.no snakket med NAFs ladeekspert Jan Tore Gjøby i februar uttalte han at det ikke så lyst ut for selskapet. Den norske ladergiganten har altså nå fått salgsforbud i Sverige, og varslet i dag permitteringer.

Nkom har tidligere vist til at det er samme regelverk for ladere i EØS, slik at en avgjørelse i Sverige kan bli gjeldende også i Norge. Men likevel er det ingen automatikk i at et svensk forbud blir gjeldende i Norge, forklarte de nylig.

annonse