Til hovedinnhold
NyhetSlik jukser du i Pokémon Go

Drøssevis av spillere har oppdaget måter å gjøre spillet litt lettere på.

Drøssevis av spillere har oppdaget måter å gjøre spillet litt lettere på.

Montasje: Anders Egenes, Rusty Cage, Zoopermarked, Tek.no

Mobilspillet Pokémon Go har tatt verden med storm. Til tross for at spillet bare er offisielt sluppet i et par land, har det blitt lastet ned av millioner av brukere.

Det er flere ting å gjøre i spillet, men stort sett dreier det seg om å gå rundt, samle monstre, sanke inn baller og egg fra såkalte «pokéstops», samt sloss med monstrene dine ved utvalgte «pokégyms».

All denne gåingen, som mobilen måler mens du har appen åpen på mobilen din, gir deg fordeler i spillet. Du er nemlig nødt til å fysisk bevege på deg rundt omkring i verden for å kunne klekke egg, som er en nyttig måte å få nye monstre på. Og da er det ikke bare snakk om noen meter, men mange kilometer.

Du tenker kanskje «jammen, kan jeg ikke bare sette meg i en bil og bli ferdig med kilometerne på noen minutter?». Så lett er det imidlertid ikke. Appen registerer ikke bevegelsene dine hvis det går for fort - slik det gjerne gjør hvis du sitter i en bil, et tog eller en sporvogn.

Dermed har millioner av brukere blitt tvunget til å bevege på seg for å sanke inn monstre.

Uten å skjære alle Pokemon-spillere over én kam kan vi likevel trygt si at ikke alle spillere har vært vant til den plutselige oppgangen i fysisk aktivitet. Drøssevis av spillere har uttrykt misnøye på Twitter:

Derfor tok det ikke lang tid før det dukket opp drøssevis av måter man kan komme seg rundt all denne gåingen.

Her er noen av favorittforslag til hvordan du kan sende din Pokemon Go-avatar på en langtur, mens du i virkeligheten ligger og slapper av på sofaen:

Få avataren din til å gå rundt og rundt og rundt og rundt.
Skjermdump, YouTube, Rusty Cage

1. Legg mobilen på en platespiller

Det er så lett som det høres ut som: Skru på appen, legg mobilen på platespilleren, trykk «start». Vent.

Dette trikset skal ifølge YouTube-brukeren Rusty Cage holde mobilen i nok bevegelse at spillet registerer det som gange, selv om noen brukere rapporterer om at mobilen må bevege seg mer.

Husk å feste mobilen veldig godt hvis du skal prøve deg på dette trikset.
Skjermbilde, SpiderWolve, Reddit

2. Fest mobilen til en takvifte

Akkurat som platespiller-trikset, men i litt større skala. Dette kan potensielt få din Pokémon-avatar til å bevege seg enda raskere, men det er naturligvis også en langt større risiko for at du ødelegger mobilen din.

Prøver du deg på dette bør du forsikre deg om at mobilen henger godt fast!

Robotstøvsugeren vil både gi avataren din en skikkelig gåtur, i tillegg til å støvsuge hjemmet ditt!
Anders Egenes

3. Fest mobilen til en robotstøvsuger

En robotstøvsuger snurrer kanskje ikke like fort som en takvifte, men til gjengjeld får du et rent gulv i samme slengen. Ta på deg hodetelefonene dine og sett på favorittserien din - huset ditt blir støvfritt samtidig som du får en drøss av egg du kan klekke!

Eller som vår leser Anders Egenes så fint sa det til oss:

«Jeg hadde litt viktigere ting å bedrive dagen med, men kan ikke la inkubatorene stå tomme og gå til spille!»

Få hunden til å gjøre jobben for deg.
Montasje: Zoopermarked, Tek.no

4. Fest mobilen til en hund

Det gjelder å være kreativ og bruke det du har rundt deg. Å feste en liten mobiltelefon til hunden din, kanskje i en liten bæreveske eller i en sele, kan være moro for både deg og din hårete venn. Du må imidlertid være litt kreativ for å holde hunden aktiv mens du ligger og slapper av på sofaen.

Dette trikset bør trolig kombineres med en tennisball eller en frisbee for å sikre mest mulig akvitet for både hund- og Pokémon-avatar.

Send resten av familien på en skogtur, men ikke glem å utstyr dem med mobilen din!
Colourbox

5. Legg mobilen i lomma til et aktivt barn

Hvis du verken har en platespiller, en takvifte, en robotstøvsuger eller en hund, kanskje du har et altfor aktivt barn som ikke klarer å sitte stille? Gjem mobilen i jakkelommen og overtal barnet til å løpe et par runder rundt huset! Eller kanskje send resten av familien på skogtur mens du er hjemme og «rydder»?

Hva kan gå galt?

Har du flere gode "jukse"-metoder? Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet nedenfor!

Aner du ikke hva vi snakker om?

Prøv selv: Slik installerer du Pokémon Go i noen få enkle trinn

Prøv også den norske appen som hjelper deg å finne pokémons rundt deg »

annonse