Nyhet

Chromebook 3 koster under 2000 kroner

Samsung har lansert sin nyeste Chrome OS-PC.

Det er en stund siden vi har hørt om nye lanseringer av de rimelige Chrome OS-baserte laptop-ene kjent som Chromebook. På CES-messen forrige måned dro imidlertid Samsung sløret av en ny modell i all stillhet, og som blant andre Liliputing snappet opp for litt siden er maskinen nå lansert.

Den nye bærbare PC-en heter enkelt og greit «Chromebook 3» og er altså oppfølgeren til Chromebook 2, som Samsung lanserte i 2014.

1700 kroner i USA

Chromebook 3 er definitivt en ganske rimelig sak, og er i USA lagt ut med en pris på bare 200 dollar, som tilsvarer cirka 1700 norske kroner. Hva den vil koste i Norge, og når den lanseres her, er imidlertid ikke kjent.

Samsung Chromebook 3.

Maskinen har en skjerm på 11,6 tommer med en oppløsning på 1366 x 768 piksler, som er det samme som forgjengeren. Prosessoren er en tokjerners Intel Celeron N3050 på 1,6 GHz, og under panseret finner vi ellers 2 GB minne og 16 GB lagringsplass.

Magnesium

Modellen skal visstnok også komme i en utgave med 4 GB minne senere. Av tilkoblingsmuligheter kommer Chromebook 3 med HDMI, USB 3.0, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0 og microSD-støtte.

Batteritiden skal ligge på 11 timer, og saken veier cirka 1,1 kilogram. Dekselet er forsterket med magnesium, som skal gjøre maskinen ganske hardfør og i stand til å tåle støt. Ellers skal skjermen kunne vippes rundt 180 grader, og tastene skal ha en ergonomisk, kurvet utforming.

Norsk pris og tilgjengelighet er som sagt ikke kjent.

Har du behov for en vesentlig kraftigere laptop? Lenovo Yoga X1 er en skikkelig råtass »

Les også
Snart kan du kjøre Android-apper på Chromebook
Les også
Dette er Acers nye og lekre aluminiums-Chromebook
Les også
HP skal lage en «super-Chromebook» med VR-støtte
Les også
Ser ut som en Macbook Air, men har Chrome på innsiden
Les også
Hvis du klarer å hacke deg inn i denne maskinen får du 850 000 kroner
Les også
Dette er verdens første smarte skrivemaskin
Les også
Dell lanserer «premium»-Chromebook
Les også
Acer slipper ekstra billig Windows 10-laptop
Les også
Dette er Googles nye og kraftigere Chromebook Pixel
annonse