Tek.no

Nyhet

Get blir mobiloperatør

Tilbyr dobbel data til «helkunder».

Get
Anders Brattensborg Smedsrud

Oppdatert 19.10. kl. 09:20: En tidigere utgave av saken ga inntrykk av at det var mulig å bestille kun mobiltelefonabonnement fra Get. Dette er imidlertid ikke tilfelle da du inntil videre må være eksisterende internett- og TV-kunde for å bestille.

TV- og internettleverandøren Get blir nyeste tilskudd på den stadig voksende listen over norske virtuelle teleoperatører.

Med Telia-dekning og tilsynelatende «doble» datapakker øyner selskapet håp om å fange gunsten til deg som liker betydningen av ordet «helkunde».

For å få fullt utbytte av Gets nye mobilabonnementer, og altså få doblet innholdet i datapakken din, må du nemlig også abonnere på deres digitale tv- og internettløsning.

– I tillegg til best dekning og mer data, ønsker Gets kunder å ha det enklere. 7 av 10 sier de ønsker å samle tv, bredbånd og mobil hos en leverandør, med kun en innlogging, en faktura og ett kundesenter, uttaler administrerende direktør i Get, Gunnar Evensen, i en pressemelding.

Get er blant selskapene som fra nyttår må finne seg i at de ikke lenger kan selge tv og internett som en pakke, eller med tvungen binding. Dagens satsning på mobiltelefoni – og de doble datapakkene til helkunder – må dermed sees på som et middel for å forsøke å beholde eksisterende kunder etter at koblingssalget har falt.

Priseksemplene våre nederst i saken avslører at Gets tilbud uansett ikke er noe å kaste seg over nettbrettet for å bestille.

Telia-dekning

I vår landsomfattende dekningstest fra mai tildelte vi Telia prisen for det beste mobilnettet i Norge, til tross for at Telenor hadde høyere gjennomsnitthastighet. Dette valget begrunnet vi med at Telenor hadde flere områder enn Telia med svært dårlig dekning og lav hastighet.

Get, som så mange andre, begrenser uansett hastigheten din til maksimalt 20 Mbit/s. Dette bør likevel ikke oppleves som noe stort problem, da du fint kan strømme høyoppløst videoinnhold med denne hastigheten. Mange vil nok også være enige i at størrelsen på datapakken er langt viktigere enn hastigheten.

Bare «Helkunde»-løsningen er et reelt alternativ

Ved hjelp av vår egen abonnementskalkulator kunne vi enkelt sjekke hvordan hvert av de tre mobilabonnementene fra Get gjør det i forhold til mylderet av konkurrerende operatører.

I våre priseksempler har vi ikke tatt hensyn til hvilket mobilnett som benyttes, men vi har forsøkt å matche nedlastingshastigheten på 20 mbit/s der det var mulig.

Gets mobilpriser.

Mobilabonnement fra Get (uten samtidig abonnement på både internet og TV):
OBS: Ikke mulig å bestille før forbudet mot Gets koblingssalg av internet og TV slår i kraft fra nyttår.

  • «Get Mobil 2» (2 GB data) til 249 slås av «ICE Mobil 1 GB» (+ 1 GB data) til 178 kroner.
  • «Get Mobil 6» (6 GB data) til 369 slås av «Hello 10 GB» (10 Mbit/s, Telenor-dekning) til 294 kroner.
  • «Get Mobil 10» (10 GB data) til 439 slås av «Komplett MaxiFlex 10 GB» (Telenor-dekning) til 299 kroner.

Mobilabonnement fra Get (med samtidig abonnement på både internet og TV):

  • «Get Mobil 2» (4 GB data) til 249 slås av «Hello 5GB (10 Mbit/s, Telenor-dekning) til 244 kroner.
  • «Get Mobil 6» (12 GB data) til 369 slår konkurrentene basert på akkurat denne datamengden, men «Komplett MegaFlex 20 GB» (Telenor-dekning) til 399 kroner gir langt mer data/verdi for pengene.
  • «Get Mobil 10» (20 GB data) til 439 slås av «Komplett MegaFlex 20 GB» (Telenor-dekning) til 399 kroner.

Alle abonnementene til Get har ubegrenset, fri, bruk av ringeminutter og meldinger. Du har mulighet til å kjøpe ekstra datapakker med 1 GB, 2 GB eller 5 GB kapasitet for henholdsvis 68, 98 eller 148 kroner per måned.

Har du det smarteste abonnementet for ditt bruk?
Prøv abonnementskalkulatoren vår og bytt leverandør på 1-2-3! »

Les også
Telenors fremstilling av Swap har vært helt bak mål
Les også
Dette er månedens beste mobilabonnementer
Les også
Alle fartsgrenser er opphevet
Les også
Hello og Chilimobil erklærer priskrig, og slåss så busta fyker om å kunne kalle seg «billigst»
annonse

Les også