Til hovedinnhold

Komplett-kjøp kan gi lavere elektronikkpriser i Norge

Kjøper tysk netthandelaktør.

Komplett utvider nå horisonten sin ved å kjøpe seg inn i den tyske netthandelaktøren Comtech. En av fruktene fra utvidelsen blir ifølge konsernet at også norske priser kan bli lavere.

– Comtech er med å gi oss mulighet til å forhandle frem bedre priser på større volumer, som igjen vil kunne komme kundene til gode, forteller Ole Vinje, konsernsjef i Komplett Group til Tek.no.

Middels stort i Tyskland

Ole Vinje, konsernsjef i Komplett Group. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Selskapet Komplett nå har sikret seg 75 prosent eierandel i av, har hovedkontorer i Aspach i Tyskland, ikke langt fra storbyen Stuttgart. Totalt er det 80 ansatte hos Comtech, som regnes for å være en middels stor aktør i landet som har omlag 80 millioner innbyggere.

Oppkjøpet kommer som en følge av en dialog som har pågått over de siste seks månedene, hvor de to partene ser ut til å ha funnet tonen.

– Det var flere faktorer som gjorde at valget falt på nettopp Comtech. For det første er det vi driver med nokså likt, samtidig som de har et fint miljø innad i bedriften sin, forteller Vinje.

Vil få hjelp med norsk teknologi

Ett av leddene i det nye oppkjøpet er at Komplett skal overføre sin egen lagerteknologi over til den tyske bedriften, et system vi for en stund tilbake fikk ta en nærmere kikk på.

– Comtech vil få implementert vår teknologi og infrastruktur når det kommer til blant annet lagerstyring. Dette er noe som vil bli gjort frem mot 2017, forklarer Vinje.

Kan bli aktuelt å utvide mer

Ved å kjøpe opp den tyske nettaktøren tar Komplett steget utenfor Norden hvor de til nå har hatt sin hovedsatsing, men legger ikke skjul på at også andre land kan stå for tur i fremtiden.

– Vi ser fortløpende på nye muligheter i «nærområdet» rundt Norden. Med andre ord er vi ikke på utkikk langt sør i Europa, avslutter Vinje.

Samtidig som Komplett utvider endres også søstersiden MPX
Les mer om at MPX nå stenges for privatkunder »

annonse