Nyhet

Hackere stjal nye storfilmer fra filmstudio og la dem ut på nettet

Skal ha samarbeidet med ansatte hos studioet.

For noen få dager meldte vi at hackere hadde brutt seg inn på serverne til det store filmstudioet Sony Pictures og etterlatt en truende beskjed til selskapet. Hackerne lammet hele datasystemet fullstendig og gjorde det umulig for de ansatte å fortsette arbeidet.

På det tidspunktet var det uvisst akkurat hva som var intensjonene til hackerne eller eventuell hvilken øvrig skade som var skjedd som følge av innbruddet. Nå kan TechCrunch og Variety melde at gjerningspersonene ikke nøyde seg med å bare skremme og lage ugagn.

Rett etter den omtalte hackingen fant sted skal nemlig minst fem av selskapets splitter nye filmer ha lekket ut på diverse fildelingsnettsider. De fem filmene som er bekreftet å ha blitt hentet ut fra Sony Pictures' servere er krigsfilmen «Fury» med Brad Pitt, nyinnspillingen «Annie», «Mr. Turner»,” «Still Alice» og «To Write Love on Her Arms».

Skal ha samarbeidet med Sony-ansatte

Flere av filmene har ennå ikke hatt kinopremiere, og Brad Pitt-filmen «Fury» går fremdeles på kino i USA. Det skal være de såkalte «screener»-versjonene av filmene hackerne har fått tak i. Dette er DVD-versjoner av filmene som kun sendes ut til blant annet kritikere samt jurymedlemmer i forbindelse med prisutdelinger.

Per 30. november har Fury, som er den mest ettertraktede av de stjålne filmene, blitt lastet ned over 1,2 millioner ganger. Annie har blitt lastet ned rundt 260 000 ganger.

En av de involverte hackerne har visstnok kontaktet nettstedet The Verge i forbindelse med saken, og påstod at innbruddet ble utført i samarbeid med Sony-ansatte.

Politiet på saken

– Sony låser ikke dørene sine fysisk, så vi samarbeidet med andre ansatte som deler våre interesse i å komme inn i systemet. Jeg beklager at jeg ikke kan fortelle mer; sikkerhet er viktig for teamet vårt, skrev den antatte hackeren med pseudonymet «Lena» i en e-post til The Verge.

Det er uvisst hvor langt Sony har kommet i å avdekke hvem tyvene er, men selskapet jobber med saken og ser naturlig nok svært alvorlig på det som har skjedd.

– Tyveriet av innholdet til Sony Pictures Entertainment er en kriminalsak, og vi samarbeider nå tett med politiet i etterforskningen, sa en talsperson for Sony til Variety.

Nå skal BitTorrent lansere sin første originale Internett-serie: «Children of the Machine» blir en science fiction-serie for nerdene »

Les også
Hackerangrepet mot Sony kan ha kostet 700 millioner kroner
Les også
Nord-Korea vil ikke benekte at de sto bak hackerangrep på Sony
Les også
Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier
Les også
Dette er lesernes nerdefilmfavoritter
annonse