Til hovedinnhold

Denne telefonen er verdens første av sitt slag

USB Type-C er på plass i LeTV-s nye telefoner.

LeTV/Shutterstock/Baidu/Teknofil.no/montasje

For alle smarttelefonbrukere utenom iPhone-eiere er det én ting som sannsynligvis står høyt på irritasjonslisten: ladeinngangen. I motsetning til Apples Lightning-plugg, er ikke mikro-USB en reversibel standard. Det vil si: den fungerer ikke begge veier. Det gjør imidlertid fremtidens USB-standard, USB Type-C.

Ifølge Engadget har det kinesiske mobilselskapet LeTV nå tatt i bruk denne nye standarden i en ny telefontrio. Det gjør faktisk telefonene til de første smartmobilene i verden med en slik ladeinngang.

Tre telefoner i tre klasser

De tre telefonene oppå hverandre, alle med den nye USB.pluggen. Foto: Baidu

Storebror og flaggskip har fått navnet LeMax, og er en diger krabat på 6,33 tommer. Den har fått QHD-oppløsning, 4 GB minne (RAM), 64 eller 128 GB lagringsplass og et hovedkamera på 21 megapiksler. Til å drive det hele finner vi Qualcomms verstingprosessor, en 64-bits, åttekjerners Snapdragon 810 klokket til 2 GHz. Kameraet har for øvrig også fått optisk bildestabilisering, en tvillingblits og er produsert av Sony.

LeMax er en svær kloss, med fingeravtrykkssensor bakpå. Foto: LeTV

LeMax har også Android 5.0 Lollipop og en fingeravtrykkssensor bakpå. Batteriet er på 3 500 mAh, og alle de nyeste nettverksstandardene er på plass.

I midten finner vi en i praksis nedskalert versjon av LeMax, kalt Le1 Pro. De to telefonene er identiske, men dette er annerledes med Le1 Pro.

  • 5,5-tommers skjerm (QHD-oppløsning)
  • 13 megapikslers kamera
  • Ingen fingeravtrykkssensor
  • Kun 32 eller 64 GB lagringsplass

Begge telefonene er bygget i metall, så kvalitetsfølelsen burde det ikke være noe å utsette på.

Le1, grunnmodellen, har derimot bakside i plastikk og metallramme rundt. Skjermen er på 5,5 tommer, men da «bare» med 1080p-oppløsning. Prosessoren som driver Le1 er en 64-bits, åttekjerners MediaTek Helio X10 klokket til 2,0 GHz. Ellers finner du 3 GB minne (RAM), 16, 32 eller 64 GB lagringsplass og – i likhet med Le1 Pro – et batteri på 3 000 mAh.

Le1 har bakside i plastikk, men ramme i metall. Foto: LeTV

Noe spesielt er det at frontkameraet i Le1 er oppgradert fra 4 megapiksler i LeMax og Le1 Pro, til 5 megapiksler. Hos Le1 er det også vidvinkeloptikk på plass, så dette er nok en telefon beregnet på selfie-generasjonen.

Vil folkefinansiere toppmodellen

På toppen av det hele kommer altså at alle telefonene er utstyrt med den nye USB Type-C-inngangen. Til sammen gjør dette telefonene til noe av det råeste som finnes på markedet i dag. Så hva da med prisen? Vel, Le1 vil etter sigende koste 400 dollar, eller rundt 1 900 kroner. Le1 Pro hopper opp til 400 dollar, altså 3 200 kroner. LeMax har ikke fått noen pris, og det er det en god grunn til; LeTV vil folkefinansiere telefonen.

Spesifikasjonsmessig er både Le1 og Le1 Pro allerede rasende billige, så om dette lykkes vil LeMax bli et realt røverkjøp. Sett at du får tak i den da, ettersom disse neppe blir tilgjengelige utenfor Kina.

Leter du etter noe enklere?
Denne nye Sony-en får du for under en tusenlapp »

(Kilde: Engadget, LeTV (oversatt))

annonse