Til hovedinnhold

– Piratkopiering skader ikke Game of Thrones

Regissøren mener de faktisk tjener på det.

HBO

Den populære TV-serien Game of Thrones går snart inn i sin tredje sesong. Den kritikerroste serien har vunnet en rekke store priser, blant annet Golden Globe, men var også verdens mest piratkopierte TV-serie i 2012.

Det ser regissøren, David Petrarca, ikke noe problem med. Faktisk mener han det er mye av grunnen til at serien lever i dag.

Overlever på piratkopiering

Under en paneldebatt på Perth's Writers Festival i Australia denne helgen, sa han at de illegale nedlastingen ikke har noe å si.Han mener faktisk at serien tjener mye mer på det den «kulturelle snakkisen» genererer , enn det eventuelle tapet piratkopieringen fører til.

– Det er slik serien overlever, sa han til forsamlingen, melder den australienske avisen The Age.

Det han sikter til er at folk snakker om serien, og skaper blest rundt den – selv om de ikke har betalt for å se episodene. Det mener han i sin tur leder til at folk kjøper et abonnement hos HBO, som finansierer serien.

Finansiert av HBO

Det er HBO, film- og serie-tjenesten som nylig kom til Norge, som står bak produksjonen. På verdensbasis har de 60 millioner abonnementer, og det er via disse abonnementene storproduksjoner som Game of Thrones blir finansiert.

Finansieringen betyr på en annen side at HBO holder serien eksklusivt hos seg selv i lang tid, før noen TV-kanaler får sende den. Dette har blitt pekt ut som en av grunnene til at serien blir piratkopiert så mye som den gjør.

Den lange ventetiden var også bakgrunnen for at NRK nylig sa opp avtalen med HBO.

– Suksessen til serier som Breaking Bad, Sons of Anarchy og Mad Men – utover den gode historien og produksjonen – koker ned til faktumet at seerne kan se hver episode når de vil, sa han under paneldebatten, melder The Age.

Vurderer du å tegne abonnement på HBO?
Les vår sniktitt av tjenesten først »

(Kilde: The Age, Torrentfreak)

annonse