Til hovedinnhold

Chromecast har fått mer funksjonalitet

Gode nyheter for deg med Googles kjekke strømmepinne.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Vegar Jansen

Å bruke Googles strømmepinne Chromecast er en rimelig og enkel måte få å film og musikk fra mobilen, nettbrettet eller PC-en over til TV-en og stereoanlegget.

Og selv om andre alternativer nå begynner å komme til, har Chromecast fått et solid fotfeste i mediepinnemarkedet.

En av grunnene til populariteten er nok at Google ikke ligger på latsiden når det gjelder å legge til mer funksjonalitet. Chromecast-pinnen er i og for seg en enkel og ikke spesielt kraftig dings, men har gradivs blitt stadig bedre og mer allsidig. I sommer fikk den blant annet støtte for skjermspeiling.

Nå er det mer som skjer – og denne gangen i bakgrunnen.

Langt bedre Bakteppe

Nå kan du styre Bakteppet selv.Foto: Google

Nyheten gjelder for Googles eget Android-operatativsystem og Apples iOS, og hører til funksjonaliteten som Google har klart å kalle Bakteppe – eller Backdrop på engelsk. Bakteppe er det som slår inn når Chromecast egentlig ikke er aktiv, altså en slags skjermsparer.

Frem til nå har det ikke vært spesielt mye valgfrihet for iOS-brukere – standarden har vært klokkeslettet og noen få faste bilder – men nå vil du som styrer fra et epleprodukt kunne hente bilder tatt fra rommet, fra museer eller din egen Google+-konto.

Foto: Google

Dessuten skal det være mulig å hente ned værmeldingen og overskrifter slik at du får siste nytt på direkte på skjermen dersom du uansett bare sitter og glor.

I tillegg til å kunne sette opp dette er også Chromecast-appen knyttet opp mot Bakteppe-funksjonaliteten, slik at du på din iPhone eller iPad kjapt kan gå videre til nyhetene, værmeldingen eller bildene som vises på TV-skjermen.

Har du Googles strømmepinne?
5 smarte triks som gjør Chromecast bedre >>>

Kilde: Techradar

annonse