Til hovedinnhold

Watch Urbane har fått pris

LG trekker sløret av den kommende luksusklokken.

LG

Tek.no/Barcelona: LG tjuvstartet hele mobilmessen Mobile World Congress for et par uker siden, da de sendte ut en pressemelding på luksusklokken Watch Urbane.

I uken som var fulgte LG også opp med å lansere en egen LTE-utgave av Urbane.

Nå som messen skal til å starte har endelig LG offentliggjort prisen på Watch Urbane, og her i Norge vil veiledende pris være på 2999 kroner. Dette gjør den til en av de mer kostbare smartklokkene på markedet.

LGs utstillingsmodell i Barcelona. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Noen pris på LTE-utgaven er dessverre enda ikke offentliggjort.

Dette er LG Watch Urbane

Klokken er konstruert ganske likt som LG G Watch R, men har blant annet smalere rammer rundt glasset. På innsiden er det flere spennende detaljer.

Prosessoren er en Snapdragon 400, med en klokkefrekvens på 1,2 GHz. Skjermen har en diameter på 1,3 tommer og kjører med en oppløsning på 320 ganger 320 piksler. Dette er forøvrig hakket under Huaweis nyeste klokke på 1,4 tommer og 400 ganger 400 piksler.

Av øvrig maskinvare har produktet også en rekke sensorer, inkludert gyroskop, akselerometer, kompass, pulsmåler og barometer. Sistnevnte er en sensor som måler atmosfærisk lufttrykk.

Urbane kjører forøvrig med Android Gear, et eget operativsystem for slikt som nettopp smartelefoner.

Urbane LTE kjører med WebOS likevel?

Da LG første gangen snakket om Urbane LTE skulle den verken ha Androig Gear eller WebOS, men noe «annet», eller LG Wearable Platform. Vår utskremte medarbeider på MWC melder dog tilbake at klokken så absolutt kjører WebOS.

Riktignok kjøres klokken med flere ulike skins på toppen av WebOS, men det var liten tvil. Nå skal det legges til at dette er en demomodell, så det er alltids mulig at den kjører et annet operativsystem enn det som vil komme på den endelige klokken, men det vil tiden vise.

Huawei viser frem en skikkelig lekker klokke »

Mer om
annonse