Tek.no

Nyhet

Hevder Microsoft kommer med VR-briller til Xbox

Skal snart vise frem sin egen Oculus Rift-konkurrent, ifølge rykter.

Finn Jarle Kvalheim, Microsoft
22 Des 2014 09:35
annonse

Etter å ha ligget død i mange år har VR-teknologien for alvor blitt gjenopplivet og revitalisert, mye takket være potensialet demonstrert av de kommende Oculus Rift-brillene. Som en konsekvens har flere andre aktører kastet seg på bølgen, blant andre Samsung.

Nå ser det ut til at IT-giganten Microsoft også rasler med sablene for alvor. Ifølge kilder som nettstedet Digitimes, Techradar og VRfocus skal ha vært i kontakt med planlegger Windows-produsenten å dra sløret av sine eget VR-produkt ganske snart.

Starter masseproduksjon neste år

Som alltid med ubekreftede opplysninger er detaljene uvisse, men kildene vil ha det til at Microsoft skal starte masseproduksjon av et VR-hodesett på nyåret. Kildene skal tilhøre Microsoft forsyningskjede. Selskapet er visstnok også ventet å vise frem VR-produktet på den store spillmessen E3 i Los Angeles i juni.

Det er ennå uvisst hvordan Microsofts VR-produkt vil skille seg fra konkurrentene. Dette er Samsungs Gear VR-briller.Foto: Samsung

Mer

Det skal videre dreie seg om et spillrettet produkt som utvikles av den samme avdelingen som har ansvaret for Microsofts Surface-nettbrett. Som kjent har selskapets spillkonsoll-konkurrent Sony allerede presentert sine VR-briller Morpheus, så opplysningene kan neppe sies å komme som en overraskelse.

annonse

Techradar og VRfocus underbygger de nye opplysningene. Kilder skal ha bekreftet overfor nettstedene at det kommende hodesettet lages som tilbehør til Xbox One-konsollen og at prototyper av produktet allerede befinner seg i hendene på flere utviklere. Dermed kan det altså se ut til at utviklingen av VR-spill til hodesettet allerede er godt i gang.

Ligger muligens bak konkurrentene

Det har allerede vært kjent en stund at Microsoft jobber med VR-teknologi. Allerede i mars meldte blant andre Forbes at sjefen for Microsofts Xbox-avdeling Phil Spencer bekreftet at selskapet arbeidet med VR. Spencer hyllet samtidig det store potensialet han så i teknologien.

De tekniske detaljene forblir altså et mysterium inntil videre, men ting kan tyde på at Microsofts bidrag ikke vil havne helt på nivå med de viktigste konkurrentene. Techradar meldte nemlig i juli at Microsoft på det tidspunktet lå langt bak både Oculus VR og Sony i utviklingen, opplysninger som kom fra kilder med kjennskap til saken.

Akkurat hva Microsoft har å tilby VR-fantastene vil vi forhåpentligvis få vite til sommeren, da selskapet angivelig skal vise frem brillene, men antakelig vil selskapet også komme med flere detaljer og offisielle kunngjøringer før den tid.

Google har også kastet seg på VR-bølgen, på en litt unik måte: Papp-brillene Cardboard har nå solgt i 500 000 eksemplarer »

Les også
Lanserer åpen plattform for VR-spilling
Les også
Samsungs VR-brille kommer med en haug advarsler
Les også
Nå kan det blir fart i utviklingen av VR-grensesnittene
Les også
Mozilla lanserer VR-nettside for Oculus Rift
Les også
Slik skal Oculus Rift-sjefen gjøre VR til en suksess
annonse

Les også