Tek.no

Nyhet

Denne kameradronen kan bli med over alt

«PlexiDrone» er enkel å frakte og tar bare ett minutt å sette sammen.

14 Okt 2014 10:11

Fotografering med kameradroner blir stadig mer populært, men det som kanskje gjør at mange fremdeles vegrer seg litt mot å ta dem i bruk er at de kan være upraktiske å frakte med seg.

Nå har det dukket opp en ny modell som muligens vil gjøre terskelen vesentlig lavere for mange fotografer som har lyst til å inkludere dronefotografering i repertoaret sitt. Modellen heter PlexiDrone, og er blitt lagt ut på finansieringsnettstedet Indiegogo.

Det spesielle med PlexiDrone er at den skal være såkalt «ultraportabel», altså svært enkel å ta med seg rundt på fotoekspedisjoner.

Foto: Indiegogo

Avtagbare propeller

Det som gir den denne egenskapen er at propellarmene på dronen avtagbare, slik at du kan legge dronen i flere deler i en medfølgende, kompakt koffert når du er på farten. Når du skal bruke dronen tar det ifølge utviklerne under ett minutt å sette den sammen, og ingen verktøy er nødvendige.

Denne løsningen gjør også at dronen er enkel å fikse dersom du skulle være så uheldig å krasje en av propellene, simpelthen ved å skifte ut hele armen med en ny.

Dette er imidlertid ikke det eneste PlexiDrone har å by på. Dronen har en konstruksjon som gjør at den er kompatibel med mange ulike kombinasjoner av kamera og slingrebøyle (gimbal), så lenge vekten ikke overstiger én kilo. Du kan altså ikke feste store speilreflekskameraer på dronen.

Braksuksess på Indiegogo

Ellers kan landingsunderstellet trekkes tilbake, slik at kameraet har et uhindret 360-graders perspektiv. Dronen skal også være sprutsikker, men ikke vanntett.

PlexiDrone kan styres både ved hjelp av vanlig radiostyring og ved hjelp av mobile enheter som kjører Windows, iOS eller Android. Om du velger sistnevnte kan du benytte en fiffig funksjon som heter «GPS Follow Me», som gjør at du kan få dronen til å automatisk følge etter deg.

På Indiegogo ligger innsamlingsmålet til PlexiDrone-prosjektet på 100 000 dollar, og i skrivende stund er det blitt samlet inn det tredobbelte av dette med 34 dager igjen. Det er med andre ord god grunn til å kalle prosjekter en braksuksess. Gå til Indiegogo-siden for mer informasjon, og se også video under.

Å fly droner er ikke ufarlig: Denne fotografen fikk 20 000 kroner i bot »

(Via PetaPixel)

Les også
360fly filmer alt som skjer rundt deg
Les også
Dette stativet lar deg ta bilder fra luften uten kameradrone
annonse

Les også