Til hovedinnhold

Tviler på at Zune-mobilen kommer

Det har lenge versert rykter om at Microsoft ville gjøre som Apple, nemlig å produsere en mobiltelefon som er inspirert av selskapets mest populære mediespiller. Zune, som er Microsofts motsvar til Ipod, har imidlertid ikke hatt like stor suksess som Apples Ipod.

Noe av grunnen til det er at Microsofts musikkspiller Zune selges for tiden kun i USA og Canada. Zune vil lanseres i Europa først i 2009.

Windows Mobile vs. Zune

Mobilanalytikeren Michael Gartenberg fra Jupiter Research tror Microsoft vil få problemer med både å produsere og markedsføre en eventuell Zune-mobil. På sin egen blogg begrunner han blant annet dette med at mobilplattformen Windows Mobile allerede er implementert i en rekke andre mobiler fra andre produsenter som Microsoft samarbeider med. Det ville i så fall bety at Microsoft skulle konkurrere direkte med flere av sine samarbeidspartnere, noe som anses som uheldig.

- Windows Mobile er en mobilplattform og et operativsystem. Ingen har tidligere oppnådd suksess ved å lisensiere bort plattformer til andre, for så å konkurrere med sitt eget produkt. Apple har feilet (to ganger), Palm og Nokia prøvde det, men det kan ikke gjøres, skriver Gartenberg.

Tror på tilleggsfunksjon

Analytikeren tror imidlertid at Microsoft vil komme til å lage tilleggsfunksjoner som tar i bruk Zune-teknologi. Det blir i så fall på samme måte som Iphones Ipod-spiller eller Sony Ericssons Walkman-funksjon.

- Det er sannsynlig at Microsoft vil vurdere å utvikle en Zune-telefon, men det er langt mer sannsynlig at mobilfunksjoner med Zune-navnet blir bakt inn i kommende versjon av Windows Mobile, avslutter Gartenberg.

Les også
Microsoft benekter planer om mobiltelefon
Les også
Palm lanserer ny PDA-mobil?
Les også
Zune til Windows Mobile
Les også
Med Ballmer på besøk
Les også
Microsoft vil kuppe Ipod-lansering
Les også
Raskere e-post på Windows Mobile
Les også
Oppdatert: Touch Diamond versus Iphone 3G
Les også
Over 1.000 Iphone-program
Les også
100 ulike mobildeksler i ett
Les også
Samsungs nye multimediamonster
Les også
Billig smartphone fra Samsung lansert
Les også
Lamborghini-mobilen skrotes
Mer om
annonse