Tek.no

Nyhet

Rubenmann parkerer mobil-TV-mytene

18 Okt 2007 14:00

De fleste har hørt om mobil-TV-stuntet til NRKs Harald Eia. "Rubenmann" er en fiktiv blogger fra Bodø  som hver dag stiller merkelige spørsmål til sine lesere. Med dette "stuntet" har NRK parkert mytene om hvorfor Mobil-TV ikke er populært i Norge.
Les også:
- Norges første mobil-TV-serie
- Vil ikke se TV på mobilen
- Lav interesse for mobil-TV

Teste eksklusivt innhold
Hele formålet med Rubenmann var å teste eksklusivt mobilinnhold, forteller NRK. Statskanalen samarbeidet med Telenor og Netcom for å kunne tilby "Rubenmann" gratis på Mobil-TV.
Rubenmanns videoblogg består av ti videosnutter på to minutter hver. Det er disse snuttene som har skapt norgesrekord for on-demand mobil-TV.  Statskanalen hevder også å ha hatt suksess på podcast, nett-tv, videosamtale-tv, tv, facebook, youtube.com. Disse distribusjonskanalene er godt brukt av unge mennesker, og det er kun denne målgruppen Rubenmann er myntet på.
Mobil-TV kan altså lett bli populært. Hele 25.000 unike brukere har sett Rubenmann med mobil-tv.

Flopp eller ikke?
Tidligere har mobil-TV blitt stemplet som en flopp. Man har ment at grunnen til at mobil-TV ikke har vært populær, er at tv og videoinnhold ikke egner seg for mobilskjermer. Man har også lagt skylden på at mobilnettet ikke er raskt nok til å streame video. Mobil-tv har aldri vært noen hit i Europa, men det er populært i Japan. Dette betyr selvsagt på at det er ikke skjermstørrelsen eller det tekniske det er noe galt med.
NRK har sin egen teori på "floppen". Grunnen til at folk ikke bruker mobil-tv, er at det finnes for lite innhold. Denne teorien passer godt med tallene fra stuntet. NRK har klart å vise oss at alt som skal til er innhold tilpasset til mobilskjermen og mobilnettet.
Brukere kunne enkelt gå inn på mobil.rubenmann.no, og daglig se nye klipp fra "Rubens Videoblogg". (Bloggen blir ikke lengre oppdatert, men videoene er fremdeles tilgjengelige.)

Spørsmål
På mobilsiden til Rubenmann kan man også lese hva som er skrevet i bloggen. Og stemme på spørsmål som:
-Ville du gått med en vedkubbe i høyrehånda resten av livet, eller ikkje få dæ nokka de neste seks åran?
1. Vedkubbeboogie
2. Ingen action på lenge

annonse