Til hovedinnhold

I sommer får du velge Netflix-profiler

Bekrefter lanseringen av nytt system.

Varg Aamo, Hardware.no

Netflix har blitt et populært alternativ til tradisjonell TV-titting, og vil kanskje se nye abonnenter nå som det akkurat er blitt litt skumlere å ferdes i piratbukta. De har nå varslet at det kommer etterlengtet nyhet for mange av brukerene deres. Til Engadget bekrefter selskapet at de til sommeren vil lansere en løsning som gir hver konto flere brukere.

Flere brukerprofiler

I dag deler gjerne hele husholdningen på brukerprofilen hos Netflix. Det gir alle tilgang til serier og film, men det roter til Netflix' store fordel: Forslag til nytt innhold du kan se, basert på hva du har sett tidligere.

Da Hardware.no snakket med kommunikasjonsdirektør i Netflix, Joris Evers tidligre i år, kunne han fortelle mer om løsningen:

Joris Evers, informasjonsdirektør i Netflix under norgesbesøket i April.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

– Med en egen profil for hver person som bruker abonnementet, kan man heller holde anbefalingene skreddersydd. En hel familie kan også ha en egen felles profil, sa han.

Som standard kan opptil to enheter se på innhold samtidig fra én Netflix-konto, mens du må betale ekstra for flere enheter.

Enkelt å bytte

Den nye løsningen gjør det mulig med opptil seks separate profiler under samme konto. Du velger hvilken profil du skal bruke med en gang du starter Netflix, profiler som er lett å kjenne igjen via navn og avatarer.

Profilene for barn kan stilles inn med samme begrensninger som dagens barneavdeling hos Netflix, og hopping mellom ulike profiler skal skje gjennom et par enkle trykk.

Gratispassasjerer

Med de nye profilene kan det bli lettere for flere personer å dele samme Netflix-konto. Tilbake i april rapporterte Bloomberg.com at det trolig finnes 10 millioner mennesker som bruker Netflix uten å betale for tjenesten, ved at brukerkontoen ble delt venner imellom. Dette bekymrer dog ikke Netflix-sjef Reed Hastings:

– Vi tror ikke det er så mange personer som tenker «jeg skal dele passordet mitt med en bekjent», sier han til Gigaom.com, og legger til at de er mer bekymret for at passordene deles blant flere personer.

– Dette er jo noe vi ønsker å gjøre lettere med introduksjonen av personlige profiler og en utvidet familiepakke, sier han til Gigaomm.

De nye brukerprofilene skal etter planen lanseres mot slutten av august.

Netflix vil gi deg enda bedre bildekvalitet >>

Les hva informasjonssjef i Netflix lovet da han var i Norge >>

(Kilder: Engadget, Gigaom og Gizmodo)

annonse